House of the Dragon Season 2 Review: Η πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν στήνει την σκακιέρα του πολέμου (video)

Share

 

Η βραβευμένη σειρά του HBO, House of the Dragon, επέστρεψε με την πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν της και φαίνεται πως θέλει να προετοιμάσει το κοινό της για τον μεγάλο εμφύλιο πόλεμο και τις επικές μάχες που θα ακολουθήσουν. Η ένταση στο Westeros κλιμακώνεται, καθώς οι χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι με προκλήσεις, αλλά και απρόσμενες συμμαχίες που δοκιμάζουν την πίστη και την αντοχή τους. Θα γνωρίσουμε νέα πρόσωπα, ενώ οι ήδη αγαπημένοι (αλλά και οι λιγότερο αγαπημένοι) χαρακτήρες προσπαθούν να αναπτύξουν τις δικές τους στρατηγικές με σκοπό να βρεθούν σε καίριες θέσεις, ώστε να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους όταν ξεσπάσει το χάος. 

House of the Dragon Season 2 Review: Η πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν στήνει την σκακιέρα του πολέμου!

Στη 2η σεζόν θα δείτε τους Gwayne Hightower, Simon Russell Beale ως Ser Simon Strong, Clinton Liberty ως Addam of Hull, Jamie Kenna ως Ser Alfred Broome, Kieran Bew ως Hugh, Tom Bennett ως Ulf, Tom Taylor ως Lord Cregan Stark και Vincent Regan ως Ser Rickard Thorne, αλλά και τους Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno, Rhys Ifans, Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall και Matthew Needham.

Αυτός ο τρόπος προσέγγισης στο χτίσιμο του κόσμου αλλά και των βασικών χαρακτήρων, είναι ένα από τα στοιχεία που έκαναν πολλούς να εθιστούν με τις δυο σειρές. Η συνεχιζόμενη εξερεύνηση των πολύπλοκων σχέσεων και των ηθικών διλημμάτων κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ οι απρόβλεπτες εξελίξεις διατηρούν την αγωνία και το σασπένς σε υψηλά επίπεδα.

Το είδαμε να συμβαίνει στην πρώτη σεζόν, και το βλέπουμε να συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στη δεύτερη. Μέσα σε ένα σκοτεινό και εχθρικό περιβάλλον όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο, οι βασικοί χαρακτήρες-κλειδιά της πλοκής βρίσκονται συνεχώς σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας και διαρκούς απειλής. Προσωπικές βεντέτες, δίψα για εκδίκηση, μηχανορραφίες, συμμαχίες και προδοσίες, έρωτες και πάθη, όλα βρίσκονται εδώ με στόχο την ανύψωση του δράματος. Η πλοκή του 1ου επεισοδίου, είναι γεμάτη απρόβλεπτα περιστατικά και δυνατές συναισθηματικές κορυφώσεις, ενώ παράλληλα αναπτύσσει την προσωπική ιστορία του καθένα κάνοντας ξεκάθαρο αυτό που ζητάει.

Σημαντικό είναι, επίσης, ότι παρακολουθούμε από την έναρξη κιόλας του επεισοδίου την διάθεση των δημιουργών για την καλλιέργεια μιας ζοφερής και αρρωστημένης ατμόσφαιρας χωρίς ίχνος ελπίδας ή λύτρωσης. Δεν διστάζουν να μας παρουσιάσουν τη σκληρότητα αλλά και την αποδόμηση των ηρώων τους, αποκαλύπτοντας τις αδυναμίες παράλληλα με τις πιο σκοτεινές πτυχές τους, όσο οι σχέσεις μεταξύ των δύο παρατάξεων, των Μαύρων και των Πράσινων, εξελίσσονται σε όλο και πιο εχθρικές, με αποτέλεσμα η κάθε σκηνή να λειτουργεί σαν κομμάτι ενός περίπλοκου παζλ, που χρειάζεται να συνδυαστεί με τις υπόλοιπες για να αποκαλυφθεί η πλήρη εικόνα της ιστορίας.

Εδώ, το στοιχείο που εμφανίζεται ακόμα πιο ισχυρό σε σύγκριση με τον προηγούμενο κύκλο, είναι αυτό της ίντριγκας, σε συνδυασμό πάντα με τις πιο ξεκάθαρες διαθέσεις ορισμένων που δείχνουν πανέτοιμοι για την κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ τους. Βέβαια, το σκηνικό που στήνεται μας προετοιμάζει για μια κατάσταση από την οποία, μάλλον, δεν θα υπάρξει νικητής. Θα βγουν όλοι χαμένοι. Η αυτοκαταστροφική διάθεση των χαρακτήρων ανυψώνει το δράμα και την συγκίνηση, καθώς παρακολουθούμε μια άλλοτε σπουδαία αυτοκρατορία, να καταρρέει.

Οι εξελίξεις υπόσχονται να μας κρατήσουν σε αγωνία, επομένως, αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια της νέας σεζόν του House of the Dragon, το οποίο, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, θα αποτελείται από 8 επεισόδια, με το τελευταίο να προβάλλεται στις αρχές του Αυγούστου.