Η ανάρτηση του Άγγελου Συρίγου στο instagram για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Share

“Η Ελλάδα νομιμοποιούνταν να διεκδικήσει μεταπολεμικά την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό, αφού η ελληνικότητά τους ήταν αναμφισβήτητη”.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων
Βουλευτής Α’ Αθηνών Ν.Δ αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής  κ. Άγγελος Συρίγος στο instagram για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. 

Διαβάστε την ανάρτηση:

angelossyrigos Σαν σήμερα, στις 7 Μαρτίου 1948, μετά την επικύρωση της Συνθήκης Ειρήνης με την Ιταλία, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, η Δωδεκάνησος προσαρτήθηκε και επισήμως στην Ελλάδα.

Στις 27 Ιουνίου 1946, κατά της δεύτερη συνεδρίαση των τεσσάρων συμμάχων, ο Σοβιετικός εκπρόσωπος Μολότωφ συμφώνησε να αποδοθούν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Καστελλόριζου, παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Αγκυρας για το νησί.

Τα Δωδεκάνησα βρίσκονταν υπό οθωμανική κατοχή μέχρι το 1912, όταν περιήλθαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του ιταλο-οθωμανικού πολέμου για την Κυρηναϊκή. Η Ελλάδα νομιμοποιούνταν να διεκδικήσει μεταπολεμικά την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό, αφού η ελληνικότητά τους ήταν αναμφισβήτητη.
#1821 #200χρόνια #δωδεκάνησα