Η αποκλειστική συνέντευξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου στο News-Politics (videos)

Share

 

Η αποκλειστική συνέντευξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου

Η πορεία του, το πολυσχιδές έργο του

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

«Η εκκλησία δεν χτυπά τον άνθρωπο, δεν στιγματίζει, είναι αγάπη και παραμένει πιστή στο σωτήριο δόγμα της και στις παραδόσεις» 

Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσιος είναι ένας φωτισμένος Ιεράρχης και συγχρόνως ένας άνθρωπος  πολύ αγαπητός στον κόσμο, αυθεντικός , προσιτός,  πάντα δίπλα στους πιστούς, αγαπά τους νέους ανθρώπους, αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας με μια σύγχρονη αντίληψη και έχει παρεμβατικό λόγο όπου το απαιτούν οι περιστάσεις.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε μας μίλησε για την επαφή του με την εκκλησία από τα έξη του χρόνια, την αγάπη του για αυτή, την πορεία του από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς όπου γεννήθηκε, την Πατμιάδα Σχολή όπου φοίτησε , τις σπουδές Θεολογίας στη Θεσσαλονίκη, τα 38 χρόνια που έζησε στη Ρόδο,  πώς ήρθε στην Κάλυμνο και τη Λέρο.

Μέσα από τη συνέντευξη αυτή ξεδιπλώνεται και το αξιοσημείωτο  και πολυσχιδές έργο που επιτελεί η Μητρόπολη, υπό την καθοδήγηση του Ποιμενάρχη της κκ Παϊσίου και την αγάπη όλων των κληρικών της. Η Τράπεζα της Αγάπης, το Σολώνειο Γηροκομείο, η Τράπεζα ρουχισμού, η Σχολή Γονέων, η φιλοξενία φοιτητών της ΑΕΝ, το Παντοπωλείο της Μητρόπολης, οι ανακαινίσεις των Ιερών Ναών και άλλα πολλά, εντάσσονται στο πλαίσιο όσων έχει δημιουργήσει και φροντίζει η Μητρόπολη εδώ και χρόνια.

Ο Σεβασμιότατος μας μίλησε επίσης για το έργο που γίνεται στην έδρα της Μητροπόλεως ,τη Λέρο και την Αγία Γαβριηλία την πολιούχο της Λέρου. Τέλος, δεν δίστασε να εκφράσει τις σκέψεις και τις απόψεις του για τα ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας, «Η εκκλησία δεν χτυπά τον άνθρωπο, δεν στιγματίζει, είναι αγάπη και παραμένει πιστή στο σωτήριο δόγμα της και στις παραδόσεις για τον Χριστιανικό γάμο, για την πραγματική οικογένεια».

Η αποκλειστική συνέντευξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Παϊσίου στο news-politics – Η πορεία του, το πολυσχιδές έργο του, οι απόψεις του για τα ομόφυλα ζευγάρια

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη που ακολουθεί σε δυο μέρη

Α’ Μέρος: Η πορεία, οι σπουδές και το έργο του Σεβασμιοτάτου

Β’ ΜΕΡΟΣ