Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona δεν επηρεάζεται από τις μεταλλάξεις

Share

Το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona δεν επηρεάζεται ως προς την αποτελεσματικότητά του από τις μεταλλάξεις που έχουν εμφανιστεί σε Βρετανία, Νότια Αφρική και Βραζιλία.

Οι μεταλλάξεις που οφείλονται στο βρετανικό, νοτιοαφρικανικό και βραζιλιάνικο στέλεχος του κορονοϊού δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona, καθώς άλλα μέρη του ιού έχουν επιλεγεί για το εμβόλιο, ανέφερε ο ρωσικός φορέας δικαιωμάτων καταναλωτών Rospotrebnadzor.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να αναλυθεί η αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων κατά νέων στελεχών του κορονοϊού.

«Οι χαρακτηριστικές μεταλλάξεις των νέων στελεχών του κορονοϊού (βρετανική, νοτιοαφρικανική, βραζιλιάνικη) δεν επηρεάζουν τους επιτόπους που έχουν επιλεγεί για το εμβόλιο πεπτιδίων EpiVacCorona. Τα πεπτίδια που αποτελούν το εμβόλιο είναι εξαιρετικά συντηρητικά» αναφέρει η δήλωση.

Ο φορέας Rospotrebnadzor παρακολουθεί συνεχώς όλες τις μεταλλάξεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, πρόσθεσε. sputnnik