Ι.Χρυσουλάκης: Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο που επιτελούν οι Καλύμνιοι. Είναι οι καλύτεροι πατριώτες (video n pics)

Share

Οι Καλύμνιοι είναι οι καλύτεροι πατριώτες που έχω συναντήσει σε όλη την Ομογένεια και για αυτό κι εγώ αισθάνομαι Καλύμνιος στην ψυχή, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης κατά την επίσκεψή του στο Επαρχιακό Μέγαρο, στην Κάλυμνο, σήμερα Παρασκευή 12 Aυγούστου 2022. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η Κάλυμνος είναι παντού, σε όλο τον πλανήτη και αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο που επιτελούν οι Καλύμνιοι, συμπλήρωσε ο κ. Χρυσουλάκης. Τον Γεν. Γραμματέα υποδέχτηκαν ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας  Καλύμνου κ. Μανώλης Μουσελλής και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Διακομιχάλης. Παρόντες στην συνάντηση και οι εκπρόσωποι των Παροικιακών Συλλόγων από όλη την υφήλιο.

Ο Έπαρχος υποδεχόμενος τον Γενικό Γραμματέα εξήρε τη σημαντική δουλειά του για τη σύσφιξη των σχέσεων των Αποδήμων Ελλήνων απανταχού, με τη μητέρα πατρίδα και του προσέφερε την αναμνηστική πλακέτα του Επαρχείου.

Ο Δήμαρχος τον χαιρέτισε λέγοντας του ότι είναι η καλύτερη αγκαλιά για τους Καλύμνιους και ζήτησε να αξιοποιηθεί το διαδίκτυο σε όλες τις εκφάνσεις του, προς όφελος των Αποδήμων.

Μετά την υποδοχή του Γραμματέα ακολούθησε σύσκεψη με τους εκπροσώπους όλων των Παροικιακών Συλλόγων, στο Επαρχείο, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα  υποστήριξης του έργου τους για τη δημιουργία νέων θεσμών, όπως τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης, με σκοπό την εκμάθηση της γλώσσας , των ηθών και των εθίμων μας, στους νέους Έλληνες του εξωτερικού.

ΒΙΝΤΕΟ