News&

Η ΔΕΥΑΡ ανακτά την αξιοπιστία της και δίνει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας (videos)

Share

 

Τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της, παρουσιάστηκαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο πρόεδρος της επιχείρησης Σωτήρης Βαγιανός. 

Όπως τονίστηκε η εξυγίανση και η ανάπτυξη της ΔΕΥΑΡ, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Ρόδου ο οποίος σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της και τα στελέχη της ΔΕΥΑΡ έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο της Νέας Δημοτικής αρχής δίνοντας έμφαση στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της επιχείρησης, στην διαχείριση της καθημερινότητας, στην ιεράρχηση των προβλημάτων υποδομής και στην επίλυση των κατεπειγόντων  ζητημάτων.

Σε όλη αυτή  την εξάμηνη διαδρομή η ΔΕΥΑΡ έχει κάνει άλματα, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαγιανός, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά 40 παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ενώ παράλληλα αναπτύσσονταν μέθοδοι επέμβασης στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Με την ευκαιρία ο πρόεδρος της επιχείρησης παρουσίασε τα στοιχεία που αποτυπώνονται σε πίνακα της Οικονομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΡ για την χρήση από 1η Ιανουαρίου 2024 έως 30 Ιουνίου του 2024 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2023 όπου εμφανίζεται μείωσή ύψους 1.476.151,88 ευρώ στα έξοδα και αύξηση των εσόδων κατά 1.653.603,42 ευρώ με το όφελος να ανέρχεται στο ύψος των 3.121.755,3 εκ  ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον πρόεδρο της επιχείρησης για το έργο που επιτελέστηκε όλους αυτούς τους μήνες, υπογραμμίζοντας ότι η θέση που κατέχει είναι εξ αντικειμένου δύσκολη και απαιτητική καθώς έχει να κάνει με ένα ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό, το νερό που είναι τόσο πολύτιμο στις μέρες μας.

ΒΙΝΤΕΟ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΙΑΔΗΣ

«Τα προβλήματα είναι διαχρονικά και ήταν συνειδητή η επιλογή του Σωτήρη Βαγιανού γιατί  έπρεπε να επιλεγεί ένας άνθρωπος που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και να μπορεί να διοικήσει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχει γίνει αλλά εκκρεμούν και πολλά ακόμα. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια ,γνωρίζουμε την κατάσταση και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κολιάδης

ΔΕΥΑΡ –  Απολογισμός 6 Μήνου

Συμπληρώθηκαν 6 μήνες  από την ανάληψη των καθηκόντων της προεδρίας του Σωτήρη Βαγιανού και της νέας Διοίκησης της ΔΕΥΑ Ρόδου, ενός οργανισμού η εξυγίανση και η ανάπτυξη του οποίου, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Ρόδου κ Αλέξανδρου Κολιάδη.

Από την πρώτη μέρα της νέας εποχής της ΔΕΥΑΡ τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο της Νέας Δημοτικής αρχής δίνοντας έμφαση στην ανάκτηση της αξιοπιστίας στην διαχείριση της καθημερινότητας, στην ιεράρχηση των προβλημάτων υποδομής και στην επίλυση των κατεπειγόντων  ζητημάτων.

Παράλληλα η επιχείρηση, συνέδραμε στην συνολική προετοιμασία του νησιού προσφέροντας προμήθειες και υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα ώστε  Δήμος και ΔΕΥΑΡ να κινούνται ως ένα σώμα για την αναβάθμιση των υποδομών, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών και των επισκεπτών μας.

ΒΙΝΤΕΟ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΡ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΓΙΑΝΟΣ

Σε όλη αυτή  την εξάμηνη διαδρομή η ΔΕΥΑΡ έχει κάνει άλματα με παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί όπως:

Όλα τα παραπάνω έγιναν παράλληλα όσο αναπτύσσαμε μεθόδους επέμβασης στα προβλήματα της καθημερινότητας , επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό αναπτύσσοντας ταχύτητες  στην επίλυση των βλαβών, για την μείωση  των απωλειών του φυσικού μας πόρου που είναι σε άμεση συνάρτηση με τις ζωές μας αφενός και αφετέρου με την ευρωστία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Σημαντικό όμως πρέπει να θεωρηθεί και το γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα της Οικονομικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΡ και αφορά την χρήση από 1η Ιανουαρίου 2024 έως 30 Ιουνίου του 2024 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2024 όπου εμφανίζεται μείωσή ύψους 1.476.151,88 στα έξοδα και αύξηση των εσόδων 1.653.603,42, ένα όφελος που ανέρχεται στο ύψος των 3.121.755,3 εκ Ευρώ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΡ, ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΡ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Exit mobile version