Η ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου στον Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Μανώλη Μουσελλή

Share

Στο πλαίσιο επισκέψεων που ξεκίνησε η ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Καλύμνου, σε φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για διάφορα σημαντικά ζητήματα του νησιού, αντιπροσωπεία της οργάνωσης επισκέφθηκε τον Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Μανώλη Μουσελλή, την Παρασκευή 2 Ιουλίου προκειμένου να ενημερωθούν για τα παρακάτω θέματα:

Α. Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Β. Εξελίξεις στο θέμα του ΧΥΤΥ

Γ. Ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού ΕΠΑΛ

Αναφορικά με το ΝΕΟ ΕΣΠΑ επισήμανε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των φορέων απορρόφησης ώστε να μπορέσουν τα νησιά μας να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη Νέα Προγραμματική Σύμβαση και  εξήρε τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη κ. Γιώγου Χατζημάρκου στον διπλασιασμό των πόρων συγκριτικά με το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Σε ότι έχει να κάνει με τις εξελίξεις για το θέμα του ΧΥΤΥ, τόνισε ότι ισχύουν όσα είπε ο Περιφερειάρχης στην προηγούμενη του επίσκεψη στην Κάλυμνο, ότι δηλαδή η υποχρέωση που ανέλαβε η Περιφέρεια και ο ΦΟΔΣΑ για την ίδρυση και λειτουργία του ΧΥΤΥ της Καλύμνου θα υλοποιηθεί μέχρι το 2027 .

Για την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ, ενημέρωσε ότι ήδη ξεκίνησε η λειτουργία του με εγγραφές μαθητών, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα της Σχολικής Κοινότητας και του ιδίου και ευχαρίστησε και τους  βουλευτές του νομού για τη συνδρομή τους στην θετική εξέλιξη του αιτήματος.

Τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο ευχαρίστησαν τον Έπαρχο για την πλήρη ενημέρωση που τους παρείχε και για τη  διαβεβαίωση ότι παραμένει  στη διάθεσή των συμπολιτών του για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του.

ΔΗΜ.Τ.Ο  ΝΔ  ΚΑΛΥΜΝΟΥ