Η Ειρήνη Βαζούκου στην London Art Biennale-The Capital for Contemporary Art!

Share

Το έργο της Ροδίτισσας ζωγράφου Ειρήνης Βαζούκου επιλέχθηκε μετά από παγκόσμιο διαγωνισμό και θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων (έργων), στην 5η London Art Biennale, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 30 Ιουνίου και η διάρκεια είναι θα είναι έως και 5 Ιουλίου. Η έκθεση παρουσιάζεται κάθε δύο χρόνια στο Κέντρο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο ιστορικό κτίριο Chelsea Old Town Hall, King’s Road London SW3 EE.

Η London Art Biennale είναι η δεύτερη ποιό σημαντική μετά την Μπιεννάλε της Βενετίας.
Την προηγούμενη το 2019 την είχε εγκαινιάσει η Lady Sophie Windsor την επιμελείται δε η σπουδαία Gagliardi Gallery King’s Road of London σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνομοσπονδία Κριτικών Τέχνης και το Μουσείο Τέχνης Chianciano. Η έκθεση δεν βασίζεται σε θέματα, επιτρέποντας έτσι την παρουσίαση όλων των καλλιτεχνικών κινήσεων.

Γκαλερί, κριτικοί και πελάτες μπορούν να δουν και να εκτιμήσουν έργα τέχνης εικαστικών από όλο τον κόσμο, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις ΗΠΑ, την Κίνα έως τη Νότια Αφρική, από τη Νορβηγία έως την Ιταλία, με διαφορετικούς πολιτισμούς, στυλ, ιδέες και καλλιτεχνικές εκφράσεις που αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια τέχνη. Το έργο της Ειρήνης Βαζούκου που επιλέχθηκε για αυτήν την Art Fair είναι το ΄΄Καμμένο ημερολόγιο΄΄ Λάδι σε καμβά του 2020.

Η Βαζούκου ξεκίνησε ουσιαστικά την καλλιτεχνική της πορεία το 2001 (παράλληλα με το βιοποριστικό της επάγγελμα) με την στήριξη τότε του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου όταν είχε επιλεγεί το έργο της στα πλαίσια του αναντικατάστατου τότε εικαστικού προγράμματος ΜΟ.ΤΕ.Ρ 1 ( Μοντέρνα Τέχνη Ρόδου) και το Μουσείο της οργάνωσε ατομική έκθεση με άλλους 9 επιλεγμένους εικαστικούς που ζούσαν στην Ρόδο στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Συσσίτιο. Από το 2009 η Βαζούκου έχει αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στην τέχνη της και τα τελευταία χρόνια ΄΄μοιράζει΄΄ πλέον τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και την Ρόδο.

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Βαζούκου:
Γεννήθηκε στη Ρόδο. Στο ενεργητικό της έχει 14 ατομικές εκθέσεις και συνεκθέσεις (Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο της Ύδρας, Casa Bianka Θεσ/κης, Δημ/κή Πικακοθήκη Κέρκυρας, Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, Γκαλερί Σταυρακάκη Ηράκλειο Κρήτης, Attic Gallery Κέρκυρα κα΄) και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Δανία, Φιλανδία, Αίγυπτος, Αυστρία, Βουλγαρία, Μάλτα, Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία κ.α.). Συμμετοχές σε διεθνείς Art Fair: 5th Biennalle of London 2021, 5th Quartenalle of Stara Zagora 2020, Platform Project of Athens 2020, Platform Project of Athens στην ΑΣΚΤ 2019, NetworX-Inspiring rural Europe-ENRD Βρυξέλλες 2019, Platform Project of Athens στην ΑΣΚΤ 2018, Archipelago» project -«Dal-Baħar Madwarha 2017 Μάλτα, Platform Project of Athens 2017, 4th Quartenalle of Stara Zagora 2016, Art Athina 2016, Art Thessaloniki 2016 κα΄.

Το 2011 πήρε το Α΄ Πανελλήνιο βραβείο στον τομέα της ζωγραφικής από τον ΣΚΕΤΒΕ . Είναι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ (Θεσσαλονίκης) και του Ορίζοντα Γεγονότων (Αθήνα).
Για το έργο της έχουν γράψει: Χάρης Καμπουρίδης (τεχνοκριτικός-επικοινωνιολόγος), Έλλη Κοκκίνη (ιστορικός τέχνης- τ Προϊσταμένη Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης), Πόλυ Χατζημάρκου (ιστορικός τέχνης και ευρωπαϊκού πολιτισμού-Msc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων), Μαρία Μελέντη (ιστορικός τέχνης-Διευθύντρια Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας), Σάσσα Μεταλληνού–Chaitow (δρ. ιστορίας και φιλοσοφίας της τέχνης), Ντίνα Αδαμοπούλου (Προϊσταμένη ΓΑΚ – Διευθύντρια Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας).

Έργα της ανήκουν σε συλλογές των: Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας, Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων «Ελαιουργείο», Ιστορικού Αρχεί ου – Μουσείου Ύδρας, Βαφοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, Κρατική Πινακοθήκη Stara Zagora Βουλγαρίας, ΕΤΑΛ Α.Ε, ATE Bank, Τράπεζας Δωδεκανήσου, Υπουργείου Δικαιοσύνης κά.

ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!