Οι επιδιώξεις Ζελένσκι για το νεοναζιστικό τάγμα και το ατόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Share

Η επιδίωξη Ζελένσκι, να ηρωοποιήσει τα νεοναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας από το βήμα της Ελληνικής Βουλής -θεωρώντας την πιθανότατα ως προέκταση της Βουλής του Κιέβου όπου ο ίδιος τον περασμένο Δεκέμβριο παρασημοφορούσε τον επικεφαλής του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» απονέμοντάς του τον τίτλο του «Εθνικού Ήρωα», δεν έγινε τυχαία.

Η επιδίωξη αυτή προέκυψε μέσα από τη βεβαιότητα ότι είχε απέναντί του έναν από τους πιο δεδομένους και έτοιμους συμμάχους για κάθε χατίρι.

Τόσο δεδομένους, που ο Πρόεδρος της Βουλής αλλά και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόθυμα προσέφεραν το βήμα του Κοινοβουλίου σε μέλος του τάγματος Αζόφ, καθώς και σ’ έναν κουκουλοφόρο, ωσάν να μη γνώριζε η ελληνική κυβέρνηση ότι τα παραστρατιωτικά νεοναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας, σύμφωνα με εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών για το 2014-2016, έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά πολιτών και φρικαλέα βασανιστήρια!

(ΣΗΜ: Το τάγμα αυτό που τόσο εύκολα έχει περάσει στην κοινή γνώμη των δυτικών ως πατριωτικό, παραμένει χαρακτηρισμένο νεοναζιστικό και στις ΗΠΑ –που κάνουν όμως τα ‘στραβά μάτια’ όταν πρόκειται για να ικανοποιήσουν συμφέροντα, όπως αυτά που λυμαίνονται την κατάσταση στην Ουκρανία και κυρίως, τώρα με τον πόλεμο).

Είναι γεγονός ότι η αλά καρτ επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών οργανισμών – η οποία επιχειρείται με ιδιαίτερη ένταση σε αυτό τον πόλεμο, κυρίως από όσους αποδεδειγμένα τους έχουν καταρρακώσει- δεν μπορεί να γίνεται (και δεν έπρεπε να γίνει) από την Ελλάδα, ούτε κάτι τέτοιο χαρακτήριζε ποτέ ως τώρα την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Δυστυχώς, όμως, ακριβώς αυτό συντελέστηκε στην καρδιά των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, στην Ελληνική Βουλή και το χειρότερο είναι ότι συνεχίστηκε από κυβερνητικές πηγές, που πάνω στη φόρα τους να χαρακτηρίσουν τις αντιδράσεις ως «ρωσική προπαγάνδα» υποστήριξαν ότι, «το νεοναζιστικό αυτό τάγμα του Αζόφ είναι ενταγμένο στον Ουκρανικό στρατό από το 2014», κουρελιάζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τις εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών για το 2015-2016!!

Πρόκειται για τις εκθέσεις, που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οι οποίες έχουν συνδέσει το τάγμα Αζόφ με εγκλήματα πολέμου όπως μαζικές λεηλασίες, παράνομες κρατήσεις και βασανιστήρια, για το 2015 και το 2016: Υπάρχει βέβαια και η έκθεση για το 2014, που φαίνεται πως δεν μετράει για τις πηγές του Μαξίμου!

Σε κανένα άλλο κοινοβούλιο δημοκρατικής χώρας όπου μίλησε ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έβγαλε στο μεϊντάνι μασκοφόρο και «μαχητή» να δηλώνουν ο ένας μέλος του τάγματος Αζόφ, και οι δυο μαζί να ζητούν την απευθείας στρατιωτική στήριξη του κράτους –συμμάχου. (Και να μην ξεχάσουμε την επίσης ‘απρέπεια’ Ζελένσκι όταν εμφανίσθηκε στην Κυπριακή Βουλή, αλλά ‘ξέχασε’ να αναφερθεί στην Τουρκική Εισβολή –ίσως επειδή αγοράζει εξοπλισμούς από τον… γείτονά μας και βέβαια, δεν θέλει να τα χαλάσει μαζί του!)

Και μια διευκρίνιση: ο ‘Μιχαήλ’ που τον αποθέωσαν τα social (προφανώς τα γνωστά accounts αλλά και όσοι δεν έχουν γνώση της πραγματικότητας) ΔΕΝ είναι ελληνικής καταγωγής. Η είδηση έγινε γνωστή από έγκυρες πηγές –όχι ρωσικές, αλλά ελληνικές- αλλά δεν πέρασε πουθενά στις ειδήσεις, αφού δεν ικανοποιεί την σκληροπυρηνική ‘γραμμή’ που έχει επιβληθεί στα δυτικά ΜΜΕ από τα οποία δεν λείπουν τα ελληνικά.

Δυστυχώς, γεμίσαμε γι ακόμη μια φορά από ‘ειδικούς’ αναλυτές σε θέματα τα οποία όχι μόνον δεν γνωρίζουν, αλλά δεν έχουν ούτε την ευαισθησία, ακολουθώντας την δεοντολογία, να ρωτήσουν όσους πράγματι ξέρουν την ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών.

Αλλά και πάλι, το τεράστιο, αχανές χολιγουντιανό σκηνικό που έχει στηθεί στην Ουκρανία με τον… ηθοποιό που παίζει τον Πρόεδρο, συν την ατέλειωτη βιομηχανία των fake news και των trolls, είναι σαν ιστός αράχνης: τόσο δύσκολο να βγάλει κάποιος ασφαλές συμπέρασμα που καταντάει δύσπεπτο. Τα δύσπεπτα όμως στην ειδησεογραφία, έχουν μια νομοτελειακή μοίρα: τελειώνουν πολύ εύκολα, αφού δεν μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του μεγάλου κοινού, σε συνεχή βάση.

Στην προκειμένη δυστυχώς, η κατάσταση ενισχύεται επειδή  υπάρχουν απώλειες ανθρώπινων ζωών και πολύ-επίπεδη κρίση. Σε κάθε περίπτωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα πολύ δύσκολο σταυρόλεξο για όλους. Και παραμένει με απρόβλεπτες συνέπειες, όσο συνεχίζει. (με πληροφορίες από antinews)