Η γραβιέρα Νάξου με άλλα ελληνικά τυριά, στη λίστα με τα 100 καλύτερα του κόσμου!

Share

Η γραβιέρα Νάξου μαζί με το κεφαλοτύρι, την κεφαλογραβιέρα, την γραβιέρα Κρήτης και το κασέρι Θεσσαλίας συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου! 

Αυτό, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία καθώς τα ελληνικά τυριά, κατάφεραν να περιληφθούν σε μια πολύ απαιτητική λίστα, όπου «κυριαρχούν» τα ιταλικά τυριά (με κορυφαίο το Parmigiano Reggiano) καθώς και τυριά από άλλες χώρες.

Η γραβιέρα Νάξου βρίσκεται στην 22η θέση, το κεφαλοτύρι στην 32η θέση, η κεφαλογραβιέρα στην 38η θέση, η γραβιέρα Κρήτης στην 42η θέση και το κασέρι Θεσσαλίας στην 52η θέση, της παγκόσμιας λίστας!

Το ιταλικό τυρί parmigiano reggiano στην κορυφή της λίστας με τα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου

Φυσικά, να σημειώσουμε ότι η γραβιέρα Νάξου, αποτελεί ένα προϊόν που παράγεται σε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –στοιχείο ενθαρρυντικό και για τα άλλα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας και μπορούν να πετύχουν διακρίσεις και είναι Π.Ο.Π. (προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κορυφαίος ιστότοπος «TasteAtlas» με γαστρονομικό περιεχόμενο, η Ιταλία και τα ιταλικά τυριά, κυριαρχούν και στην λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά στον κόσμο, από όπου, όμως, λείπει η Γαλλία.

Αυτό έγινε αιτία να σημειωθούν αντιδράσεις από Γάλλους γαστρονόμους που κατηγόρησαν τον ιστότοπο αφού και πέρσι, τους είχε αναστατώσει με μια άλλη κατάταξή του επειδή τοποθέτησε τη Γαλλία πίσω από την Αμερική όσον αφορά την καλύτερη κουζίνα. Η Ιταλία ήρθε πρώτη και σε εκείνη την κατάταξη.

Σε άλλη κατάταξη, ο ίδιος ιστότοπος περιέλαβε τον γύρο και το σουβλάκι ανάμεσα στα 100 καλύτερα street food στον κόσμο…/ info: tasteatlas