News&

Η Κάλυμνος δεν ξεχνά τους ήρωες των Ιμίων – Ιανουάριος 1996/2024 (φωτορεπορτάζ)

Share

 

Χριστόδουλος Καραθανάσης,  Παναγιώτης Βλαχάκος,  Έκτορας Γιαλοψός, παρόντες για πάντα στη μνήμη των Καλυμνίων

Συμπληρώνονται 28 χρόνια από τη δραματική νύχτα στα Ίμια, και η Κάλυμνος τίμησε την επέτειο της κορύφωσης της “κρίσης των Ιμίων”, που άλλαξε την πορεία της ιστορίας και στοίχισε τη ζωή σε τρεις ηρωικούς αξιωματικούς.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, με την παρουσία των πολιτικών και αντιπροσωπείας των ένστολων, καθώς και εκπροσώπηση των σχολείων του νησιού.

Ο τελετάρχης Βασίλης Διακομιχάλης, ανέγνωσε επιστολή του αδελφού του Παναγιώτη Βλαχάκου και βουλευτή της ΝΔ και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 2ου ΔΣ, Ζωή Καραγιάννη.

Στη συνέχεια, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, μπροστά στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη τους. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους βουλευτές του νομού, Μάνο Κονσόλα, Βασίλη Υψηλάντη, ως εκπροσώπου της Βουλής, τον Δήμαρχο, τον Έπαρχο, τον πρόεδρο του ΔΣ, τον εκπρόσωπο του ΓΕΕΘΑ, Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, τουν διοικητή του ΑΤ Καλύμνου και της ΑΕΝ, του τ. βουλευτή και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κασσάρα, του Περ. Συμβούλου, Μικέ Ζηρούνη από το ΠΑΣΟΚ και του πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης, Γιάννη Γαβαλά.

Θα ακολουθήσει ρεπορτάζ με βίντεο, με σκηνές από την σημερινή επέτειο, όπως τα κατέγραψε ο φακός του Παλμού της Καλύμνου. / palmoskalymnou

Exit mobile version