Η Κάλυμνος, μέσα από μια διαφορετική ματιά, στο «My Greece» με τη Δέσποινα Βανδή! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)

Share

Η Κάλυμνος, μέσα από μια διαφορετική ματιά, στο «My Greece» με τη Δέσποινα Βανδή.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Παράδοση, όμορφα τοπία, τοπική γαστρονομία, αναρρίχηση σε πρώτο πλάνο

Στην Κάλυμνο ταξίδεψε η Δέσποινα Βανδή και έκανε γυρίσματα για την εκπομπή της «My Greece» που προβάλλεται στο Mega , με συνταξιδιώτη τον γνωστό σεφ, Βασίλη Καλλίδη. Η Δέσποινα Βανδή  επέλεξε να συμπεριλάβει την Κάλυμνο στο πλάνο εκπομπών της, μετά από πρόσκληση του επιχειρηματία Ραφαήλ Τεζάρη, με τον οποίο η ίδια και η παραγωγή διατηρούν φιλικές σχέσεις. Την ιδέα αγκάλιασε άμεσα και υποστήριξε ο Δήμος Καλύμνου αναλαμβάνοντας τα έξοδα μετακίνησης και το συντονισμό, αλλά και ιδιώτες επιχειρηματίες και κάτοικοι του νησιού που εργάστηκαν με πολύ ενθουσιασμό.

Η παραγωγή «My Greece» με οικοδέσποινα τη Δέσποινα Βανδή, αποτελεί ένα οδοιπορικό στις ομορφιές της Ελλάδας, όπου προβάλλεται η ιστορία, ο πολιτισμός και η γαστρονομία κάθε τόπου, με εκλεκτούς καλεσμένους κάθε φορά. Η εκπομπή για την Κάλυμνο θα προβληθεί άμεσα, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης , πλαισιωμένος από την Αντιδήμαρχο επικοινωνίας, κ. Ρένα Μαγκάκη  και τον επιχειρηματία Ραφαήλ Τεζάρη , παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και μας ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα των τριήμερων γυρισμάτων. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ευχάριστο αυτό γεγονός και ευχαρίστησε τον Ραφαήλ Τεζάρη  γιατί, όπως είπε, σε αυτόν οφείλεται η ευκαιρία αυτή που δόθηκε στο νησί να προβληθεί, όπως επίσης και όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η εκπομπή αυτή.

Η αντιδήμαρχος επικοινωνίας, κ. Ρένα Μαγκάκη, η οποία είχε αναλάβει όλο το συντονισμό, χαρακτήρισε άκρως επιτυχημένη την όλη κίνηση και ως προς τη διαδικασία αλλά και ως προς το αποτέλεσμα και θεωρεί ότι, μια και η εν λόγω εκπομπή έχει μεγάλο τηλεοπτικό κοινό, θα γίνει μια σημαντική προβολή του νησιού, τηλεοπτικά αλλά και διαδικτυακά. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μια κίνηση που θα βοηθήσει την Κάλυμνο να βγει στο φως , μετά από μια επώδυνη περίοδο, και γι αυτό λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του δήμου και αποδέχθηκε άμεσα την ευκαιρία .

Όπως μας ενημέρωσε η ίδια, το νησί προβλήθηκε με ένα τρόπο διαφορετικό από ότι συνήθως, μέσα από τα όμορφα τοπία του, τις παραλίες, τα έθιμα, την αναρρίχηση, την τοπική γαστρονομία, την αρχιτεκτονική του, τον Άγιο Σάββα και τόσα άλλα!! Η κ. Μαγκάκη τόνισε ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και ευχαρίστησε όλους έναν προς έναν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Ραφαήλ Τεζάρη, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του εγχειρήματος αλλά και στον Υπεύθυνο Τουρισμού του δήμου κ. Γιώργο Χατζησμάλη, ο οποίος όπως τόνισε, υπερέβαλε εαυτόν όλο το τριήμερο, συνεισφέροντας στο καλό αποτέλεσμα.

Τέλος μίλησε ο κ. Ραφαήλ Τεζάρης, ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του το Δήμαρχο και την κ. Μαγκάκη  που αποδέχθηκαν αμέσως την πρόταση του αλλά και όλους τους συμπατριώτες του που την αγκάλιασαν και την υποστήριξαν. Όπως τόνισε το μόνο κίνητρο για εκείνον ήταν η προβολή του νησιού του.

Μακάρι , όπως ανέφερε και η αντιδήμαρχος κ. Μαγκάκη, αυτό να αποτελέσει μια αρχή και για άλλα όμορφα πράγματα! Το νησί μας το έχει ανάγκη!