Η ΝΔ δίνει μάχη να ξεπεράσει το 30% | Αυτοί οι 8 εκλέγονται με βάση μετρήσεις του Μαξίμου

Share

 

Εδώ και μέρες επιτελικά στελέχη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, επιφορτισμένα με τις μετρήσεις τις κοινής γνώμης μετρούσαν τη δυναμική συγκεκριμένων στελεχών με σκοπό να δουν αν έχουν απήχηση στην κοινωνία. Το σημείο-κλειδί ήταν να έχουν διείσδυση στα δεξιά κοινά καθώς αυτό ήταν το νούμερο 1 ζητούμενο, πως να σταματήσουν οι μεγάλες διαρροές που παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

To κοντέρ έδειξε ποσοστό άνω του 30% με Μπελέρη
Η περίπτωση Μπέλερη παρουσίαζε μία πολύ δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και κλείσιμο των διαρροών προς τον Βελόπουλο.
Μάλιστα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η υποψηφιότητα αυτή θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ώστε η Νέα Δημοκρατία να ξεπεράσει το 30% και να πετύχει ένα ανεκτό ποσοστό 30-32%, σίγουρα πολύ καλύτερο από το εφιαλτικό 29%.

Το παρασκήνιο με την αντίδραση Γεραπετρίτη
Όμως, υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις για την περίπτωση Μπελέρη.
Σύμφωνα με πηγές του ΒΝ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου είχαν εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην υποψηφιότητα Μπελέρη διότι θα είχαμε χειροτέρευση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, ενώ μιλούσαν και για ανοικτό δίαυλο με τον Έντι Ράμα που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Πρόταση Παπασταύρου ο Μπελέρη
Όμως, παρόλα αυτά ο Πρωθυπουργός αφού είδε ότι κανένα άλλο πρόσωπο από τα προτεινόμενα δεν μπορούσε να φέρει δεξιές ψήφους, πήρε πάνω του την υποψηφιότητα Μπελέρη και την ανακοίνωσε.
Για την ιστορία, η πρόταση για Μπελέρη ανήκει στον Σταύρο Παπασταύρου που έστω και εξ αποστάσεως δικαιώνεται γι’ αυτήν.

Αυτή είναι η εκλέξιμη τριάδα στη Νέα Δημοκρατία
Οι ίδιες μετρήσεις που έγιναν στο Μαξίμου έδειχναν και την πεντάδα των προσώπων που έχουν την μεγαλύτερη προτίμηση από τους ερωτηθέντες.
Πέρα από τον Φρέντι Μπελέρη, σε πολύ καλή θέση βρισκόταν ο Γιώργος Αυτιάς ο οποίος έχει πέραση από τα δεξιά κοινά και κυρίως τους συνταξιούχους ενώ έχει μία πολύ καλή αναγνώριση και στο χώρο των ομογενών.
Πολύ κοντά και ο Πύρρος Δήμας, άλλο ένα πρόσωπο που συνδέεται με τους ομογενείς από την Αλβανία, όμως, πλέον έχει πολύ μεγάλη δημοτικότητα μέσα στην Ελλάδα καθώς έχει υπάρξει 3 φορές ολυμπιονίκης και παρόλο που έχει εκλεγεί παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ, έχει μεγάλες συμπάθειες και στη ΝΔ.

Το τοπ 6 της ΝΔ
Από εκεί και πέρα, έρχονται οι γνωστές πολιτικές επιλογές της ΝΔ όπως ο Βαγγέλης Μειμαράκης που διαθέτει πολύ καλή σχέση με την γαλάζια βάση όπως έχει χάσει τα παλιά του μεγαλεία, η Ελίζα Βόζενμπεργκ η οποία πήρε το 2019 300 χιλιάδες περίπου σταυρούς και μάλλον θα πάρει και τους σταυρούς που προορίζονταν για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Μαρία Σπυράκη η οποία είναι πολύ δυνατή στην Θεσσαλονίκη.

Η Μελέτη και η showbiz
Θα πρέπει να πούμε ότι παρόλο που ανακοινώθηκε μετά από τις μετρήσεις δυναμικότητας που έκαναν στο Μαξίμου, αξίζει να πούμε ότι η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη θα φέρει απολιτίκ κόσμο στη ΝΔ, κόσμο δηλαδή που διεκδικούν και άλλα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.
Και αυτό διότι η κ. Μελέτη κινείται στο χώρο της τηλεόρασης και της showbiz, που φαίνεται ότι είναι απαραίτητο στοιχείο για όλα τα κόμματα. Αν και η ΝΔ, είχε πει ότι δεν θα το έπραττε.

Κινούνται δυνατά στην 8άδα
Δυνατές υποψηφιότητες παραμένουν για τη Νέα Δημοκρατία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, σημερινός ευρωβουλευτής της ΝΔ και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ο οποίος πρέπει να τονίσουμε ότι το 2019 βγήκε πρώτος σε σταυρούς.
Όμως, μπορεί τώρα να πέσει. Θεωρείται ωστόσο πολύ πιθανό να έχουμε την επανεκλογή του. Ψηλά θα παίξει επίσης και η περίπτωση του Δημήτρη Τσιόδρα, επειδή έχει την στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο εάν θα εκλεγεί δεδομένου ότι στην ίδια δυναμικότητα είναι η Βούλα Πατουλίδου (πρώην Ολυμπιονίκης), η Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία ως πρώην δυνατό στέλεχος στο ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να «κλέψει» κάποιες ψήφους και θα τις φέρει στη ΝΔ.

Ενώ δυνατή αλλά σε κάποια πλαίσια είναι και η περίπτωση του Βασίλη Κοντοζαμάνη, μία υποψηφιότητα που θα βοηθηθεί πολύ και από τον Μάκη Βορίδη με τον οποίο ο πρώτος διατηρεί ισχυρή φιλία. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες υποψηφιότητες έχουν κυρίως τοπικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά, δεν έχουν την δυνατότητα να πετύχουν μεγάλο σκορ σταυρών. / bankingnews