Η Όλγα, ο Αντώναρος, οι Καραμανλικοί και η διαδοχή στη ΝΔ – Δύσκολες ώρες για τον Κυριάκο στα εσωκομματικά

Share

Η φημολογία περί ανεπανόρθωτης ζημιάς στην εσωκομματική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το ξέσπασμα των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές, ολοένα και «φουντώνει», με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο επί κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο, να μοιράζεται μέσω Twitter την πληροφόρηση του για πιθανές εξελίξεις στην Πειραιώς. 

Ο Ευάγγελος Αντώναρος σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι όλοι όσοι στήριζαν μέχρι πρότινος τον πρωθυπουργό τον έχουν «ξεγράψει και προγράψει», αναφέροντας, επικαλούμενος πληροφορίες του, ότι το πρόσωπο που θα ακολουθήσει στο «τιμόνι» της ΝΔ θα είναι γένους θηλυκού.

Το tweet του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Οι πληροφορίες μου ενισχύονται όλο και περισσότερο ώρα με την ώρα. Η διαδοχή Μητσοτάκη (που έχουν ήδη ξεγράψει και προγράψει σχεδόν όλοι όσοι τον στήριζαν μέχρι χθες) θα έχει οριστικά άρωμα γυναίκας με φρεσκάδα και σαφείς αποστάσεις από τον Μητσοτακισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας

Πρόκειται, όπως αποδείχθηκε, σχετικά με ζήτημα που προέκυψε με την παραμονή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για την Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία που ήθελε το Μαξίμου να μεθοδεύει την αντικατάσταση τόσο της ίδιας όσο και των συναδέλφων της Τζαβάρα και Κουτσουμπά (επίσης καραμανλικοί), από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενόψει της ενασχόλησης της κοινοβουλευτικής επιτροπής με τις υποκλοπές.

Η νέα βόμβα του Αντώναρου, δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία, για το τι ‘παίζει’ στο μυαλό των καραμανλικών σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«O Mητσοτάκης δεν έχει καταλάβει ότι δεν έχει πολιτικό μέλλον. Ότι είναι τελειωμένος και κανείς δεν τον παίρνει σοβαρά. Επιμένει, όπως μαθαίνω, να θέλει να πάει σε εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Τον Ιούνιο 2023, λένε οι τελευταίες πληροφορίες. Θα μάθει the hard way την πραγματικότητα», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Καραμανλής  θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης στις 31 Αυγούστου στα Ανώγεια για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη. Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο. (με πληροφορίες: documento, antinews)

ΥΓ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να εξαντλήσει όχι μόνον την τετραετία, αλλά ό,τι του έχει μείνει στους αρμούς της εξουσίας. Οι αντίπαλοί του έρχονται από το παρελθόν αλλά και από το παρόν. Οι νέοι πονοκέφαλοι λέγονται Νίκος Ανδρουλάκης και υποκλοπές. Θα προσπαθήσει να δώσει όσα ‘ψίχουλα’ στον κόσμο μπορεί (σαν αντιστάθμισμα των τεράστιων αυξήσεων σε ενέργεια, προϊόντα, καύσιμα κ.λπ.) ενώ την ίδια ώρα, έχει απέναντί του μια εντελώς κουρασμένη κοινωνία που πασχίζει να επιβιώσει. Θα συνεχίσει να αναμασάει την ίδια καραμέλα, με τα συστημικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν ‘θριάμβους’ εκεί όπου ουσιαστικά, υπάρχουν αποτυχίες. 

Στο ίδιο μήκος κύματος θα πρέπει να κοιτάξουν και οι ευνομούμενοί’ του ένθεν και ένθεν ανά την χώρα, τι θα κάνουν την ‘επόμενη μέρα’. Διότι τα χρίσματα και οι στηρίξεις από το Μητσοτακικό μπλογκ, δεν αρκούν για να πάρεις εκλογές -σε όλα τα επίπεδα- και να πουλήσεις εκδούλευση για το μέγα και θεάρεστο έργο που κάνεις. Κοινώς: όσοι βολεύτηκαν, τώρα να το ξανασκεφτούν. Τα δεδομένα αλλάζουν και τα νέα πρόσωπα θα έρθουν σύντομα για να διεκδικήσουν θέσεις στη νέα πραγματικότητα -όπου δεν θα βρίσκεται πλέον, ο Μητσοτάκης και η… παρέα του. Από Δευτέρα, αρχίζει μια νέα, ενδιαφέρουσα περίοδος που θα κορυφωθεί το 2023 με τις εκλογικές αναμετρήσεις -όπου οι εκπλήξεις θα είναι απανωτές…

news-politics