Η «Οργή» του Μητσοτάκη με την αποτυχία Μεϊμαράκη να εκλεγεί αντιπρόεδρος του ΕΛΚ – Οι λόγοι για το «Βατερλώ» του Βαγγέλα

Share

 

Σαφώς εκνευρισμένος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της αποτυχίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να εκλεγεί αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρόλο που κάτι τέτοιο παρουσιαζόταν ως… κλειδωμένο, με τις σχετικές διαβεβαιώσεις στον «γαλάζιο» ευρωβουλευτή να τις έχει παράσχει ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν καθόλου έτσι, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να κατατάσσεται ενδέκατος στους έντεκα υποψηφίους, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί στο αξίωμα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε σχέση δε με τους λόγους του… Βατερλώ, η στήλη Big Mouth του Powergame.gr (parapolitika) αναφέρει πως αυτοί έχουν να κάνουν με το… άδειασμα στον Βέμπερ από τους ίδιους τους Γερμανούς ευρωβουλευτές, που δεν ψήφισαν Μεϊμαράκη, αλλά και με την έλλειψη ενημέρωσης που φέρεται πως είχαν για την αρνητική εξέλιξη στελέχη του ΕΛΚ όπως ο Θανάσης Μπακόλας, με τη στήλη να γράφει χαρακτηριστικά πως το έμαθαν από την ενημέρωση που παρείχε ο Βέμπερ προς τον βουλευτή της ΝΔ, Τάσο Χατζηβασιλείου.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός ήταν σχεδόν εξοργισμένος με τα παραπάνω, που δεν επιτρέπουν την εκλογή Έλληνα αντιπροέδρου στο ΕΛΚ.

ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Ποιος άκουσε τον Μητσοτάκη και δεν τον φοβήθηκε μόλις κατέστη κοινωνός του εκλογικού Βατερλώ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος όπως σας αποκάλυψα δεν κατάφερε να εκλεγεί αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Γερμανού προέδρου και φίλου του Βαγγέλα, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αν και ο τελευταίος μιλούσε σχεδόν για τυπική εκλογική διαδικασία, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, προέκυψε το ακριβώς αντίθετο. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής όχι μόνο δεν εξελέγη, αλλά βγήκε ενδέκατος στους έντεκα υποψηφίους. Από το ρεπορτάζ που έκανα προέκυψαν δύο στοιχεία. Το πρώτο έχει να κάνει με το άδειασμα του Βέμπερ, ο οποίος δεν κατάφερε καν να πείσει τους Γερμανούς ευρωβουλευτές να ψηφίσουν τον Μεϊμαράκη.

Και το δεύτερο συνδέεται με την έλλειψη ενημέρωσης από τον Μπακόλα και τους υπόλοιπους που δεν είχαν μυρουδιά για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Αν καταλαβαίνω καλά το έμαθαν σχεδόν από τις… ειδήσεις και για να ακριβολογώ μετά από τη σχετική ενημέρωση που παρείχε ο Βέμπερ προς τον βουλευτή της ΝΔ Τάσο Χατζηβασιλείου.

Όλα αυτά είχαν ελάχιστη αξία, αφού ο πρόεδρος Βαγγέλας θεωρεί ότι η Αθήνα και πιο συγκεκριμένα το Μαξίμου άφησε στην τύχη του το θέμα που τον απασχολούσε. Πάντως, πρέπει να σας πω ότι ο αρχηγός Κυριάκος, ήταν σχεδόν εξοργισμένος από την εκλογική αποτυχία, που είχε ως συνέπεια να μην καταφέρουμε να εκλέξουμε αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ.