Η Περιφέρεια αντικαθιστά τα φανάρια στην Φανερωμένη – Άλλα έργα (φωτος)

Share

Τους «ταλαιπωρημένους» φωτεινούς σηματοδότες στην περιοχή της Φανερωμένης, αντικαθιστά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι εργασίες ξεκίνησαν εδώ και μία εβδομάδα με τον ανάδοχο να έχει εγκατασταθεί και να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του έργου (το οποίο είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος) ανέρχεται στις 60.000 ευρώ περίπου και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. 

Όπως υπογράμμισε στην «δημοκρατική» ο σύμβουλος σε θέματα  τεχνικών έργων της ΠΝΑι κ. Στέργος Στάγκας:

«Η αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών αφορά εργασίες που γίνονται στο οδικό δίκτυο Ρόδου – Αεροδρομίου. Ξεκινήσαμε τις εργασίες από την περιοχή της Φανερωμένης, σειρά έχουν οι σηματοδότες στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού. Η ΠΝΑι με απόφασή της, προχώρησε σε αυτό το έργο καθώς οι φωτεινοί σηματοδότες είναι πεπαλαιωμένοι, παθαίνουν συνεχώς βλάβες με συνέπεια να δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι παλαιοί σηματοδότες θα μείνουν (προς το παρόν) στην ίδια θέση. Έως το τέλος του έτους, θα είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία οι νέοι, σύγχρονοι, φωτεινοί σηματοδότες που θα βοηθήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων  και πεζών στην παραλιακή ζώνη».

   

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ – ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ 

Την ίδια ώρα, εκτελείται από την ΠΝΑι το μεγάλο έργο ύψους 2,5εκ. ευρώ περίπου για τις διαγραμμίσεις στο σύνολο της νήσου Ρόδου.

Αυτό το έργο εκτελείται στο κεντρικό κομμάτι της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, προς την παραλιακή της Καλλιθέας, Κοσκινού προς Φαληράκι και Τσαϊρι – Αεροδρόμιο, (και Ρόδος – Αεροδρόμιο) καθώς και το σύνολο των διαβάσεων και των κόμβων έγινε με το θερμοπλαστικό – ψυχροπλαστικό σύστημα

-επόμενο βήμα είναι οι διαγραμμίσεις από το Παραδείσι προς Κρητηνία (περιοχές: Ψίνθος, Πεταλούδες μέχρι να καλυφθεί το σύνολο του νησιού) συνολικού μήκους 600 χλμ.

*Επιπλέον, ολοκληρώθηκε το έργο με προϋπολογισμό ύψους 620.000 ευρώ, για την συντήρηση – κατασκευή τεχνικών έργων οδοποιϊας στην περιοχή από την λεωφόρο Καλλιθέας – Κοσκινού – Euromedica. «Σε αυτό περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, δίκτυα ομβρίων (φρεάτια κ.λπ.) και διαγραμμίσεις. Επιπλέον, προχωρούν οι εργασίες για συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου στις δυτικές ακτές. Πρόκειται για τις Φάνες, Καλαβάρδα, Κάμειρο, Μανδρικό, Έμπωνα και συνεχίζουμε» ανέφερε ο κ. Στάγκας.

*Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη το έργο ‘Ηλεκτροφωτισμός στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο Νήσου Ρόδου, προϋπολογισμού ύψους 6,5εκ. ευρώ (συνολικά) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις εξής περιοχές:

-από τα Κολύμπια προς Λίνδο και από Ρόδου προς Κολύμπια

-από το Τσαίρι προς το Αεροδρόμιο

-από το Κορακόνερο – Κοσκινού – Καλλιθέα – Φαληράκι

-από τα Κοσκινού προς την Euromedica 

Στην περιοχή από το Αεροδρόμιο προς τον Θεολόγο έχουν τοποθετηθεί νέοι ιστοί, νέα δίκτυα, φωτισμός LED.

Από την Σορωνή – Φάνες – Καλαβάρδα έχει επίσης τοποθετηθεί νέο δίκτυο, ιστοί, πίλαρ και τα LED.

Επιπλέον, από την Εθνικό Οδό στην Καλλιθέα έως τις Καλυθιές, έχει γίνει αντικατάσταση και το σύνολο των εργασιών με νέους ιστούς και LED.

Συνολικά προβλέπεται η τοποθέτηση 20.000 μέτρων στηθαίων ασφαλείας (για όλο το νησί).

*Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, από τα Κολύμπια μέχρι τον Αρχάγγελο (περιοχή Λειβάδας) ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση έως την γέφυρα Γαδουρά.

*Όσον αφορά την περιοχή της Φανερωμένης έως το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες με την εγκατάσταση του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο με LED ενώ συνεχίζονται οι εργασίες με την κατασκευή πεζοδρομίων από το Μιραμάρε έως την Ιξιά (στην δεξιά πλευρά).

Ακολούθως, συνεχίζεται η κατασκευή νέων πεζοδρομίων στο επαρχιακό δίκτυο από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού προς την Κρεμαστή (δεξιά πλευρά). Αφορά δίκτυα ομβρίων μήκους 800 μέτρων, πεζοδρόμια μήκους 2.300 μέτρων και νέο ηλεκτροφωτισμό.

«Πρόκειται για αντικαταστάσεις και παρεμβάσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ εδώ και πολλές δεκαετίες. Όλα γίνονται με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Γ.Χατζημάρκου, ο οποίος επιβλέπει προσωπικά τις εργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι έργα με μεγάλους προϋπολογισμούς και αφορούν το νησί της Ρόδου με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας και βεβαίως, της ασφάλειας» κατέληξε ο κ. Στάγκας.  / dimokratiki