Η Πολυξένη (Πόλυ) Χατζημάρκου στη θέση του Αλέξη Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα

Share

Η Πολυξένη (Πόλυ) Χατζημάρκου, θα αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου, μετά την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Αποστολίδης, τα στελέχη του κόμματος, δεν θεωρούν πως θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα. “Θα διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας παρά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα”, δήλωσε ο κ. Αποστολίδης στον Ρ/Σ skyrodos.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ / Πόλυ (Πολυξένη) Χατζημάρκου

Γεννήθηκε στη Ρόδο. Σπούδασε Ιστορία και Θεωρία Τέχνης & Design στο Leeds Metropolitan UniversityΕυρωπαϊκό Πολιτισμό στο ΕAΠ και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

Είναι αναπληρώτρια συντονίστρια επικοινωνίας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου και επί σειρά ετών μέλος της ΝΕ.

Ως επιστημονική συνεργάτιδα έχει εργαστεί στο γραφείο του αείμνηστου αν. Υπουργού/βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιού, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, στον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Δωδ/σου, κ.α., ενώ παραμένει ανεξάρτητη επιμελήτρια πολιτιστικών/εικαστικών δράσεων.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στο ραδιόφωνο, από το 2015 έως το τέλος του 2020 ανέλαβε τον συντονισμό του σταθμού «Στο Κόκκινο Ρόδου», τότε μέρος του πανελλαδικού ραδιοφωνικού δικτύου. Από τη θέση αυτή, μεταξύ άλλων, οργάνωσε σειρά εξωστρεφών δράσεων με παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, προβολές ταινιών, καμπάνιες αλληλεγγύης, ομιλίες για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, κ.α.

Στις θεματικές των παρουσιάσεων/ανακοινώσεών της, επικεντρώνεται στις σύγχρονες πρακτικές στην πολιτιστική διαχείριση και ψηφιακή επικοινωνία, το πολιτιστικό προϊόν ως μοχλό της περιφερειακής ανάπτυξης, στις εικαστικές τέχνες, κ.α. Έχει διδάξει Ιστορία Τέχνης και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού σε σεμινάρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Ρόδου, του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Δωδεκανήσου και άλλων εκπαιδευτικών δομών. Επί σειρά ετών έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ τεχνοκριτικά κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε καλλιτεχνικές εκδόσεις.

Πιστεύοντας στη δύναμη της συνεχούς επιμόρφωσης, έχει ολοκληρώσει τα 9μηνα πανεπιστημιακά προγράμματα στην «Επιμόρφωση στελεχών για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών ισότητας των φύλων», καθώς και στην «Κατάρτιση εκπαιδευτικών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και μεταναστευτικό υπόβαθρο».

Από το 2016 ως το 2022, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρόδου.

Πιστεύει στην κοινωνική δύναμη της τέχνης, στην αλληλεγγύη και τις συνέργειες για μια δημοκρατική και δίκαιη κοινωνία χωρίς ρατσισμό, σεξισμό και κοινωνικούς αποκλεισμούς.