Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Καλύμνου (pics and videos)

Share

Κατ. Σακελλαροπούλου: Ξεχωριστός ο πατριωτισμός των κατοίκων των ακριτικών νησιών

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Καλύμνου, σε μια λιτή και σεμνή τελετή που έγινε την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 19.30, στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού.

Η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στην Κάλυμνο με σκάφος του ΛΣ/ΕΑ για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Γέροντα. Την υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, οι εκπρόσωποι της Βουλής Βασίλειος Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτριος Διακομιχάλης και ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Η Πρόεδρος έφθασε στο λιμάνι της Καλύμνου στις 10.30 το πρωί της Κυριακής. Παραβρέθηκε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και μετέβη στον Ηρώο στην Κεντρική πλατεία του νησιού , όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια ακολούθησε και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα εις μνήμην των ηρώων της Ναυμαχίας του Γέροντα, από την κανονιοφόρο «ΜΑΧΗΤΗΣ».

ΒΙΝΤΕΟ

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Πρόεδρος παρακολούθησε και συμμετείχε σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις τις οποίες είχε ετοιμάσει το Επαρχείο και ο Δήμος, με επίλογο την αναπαράσταση πυρπόλησης Τουρκικής Ναυαρχίδας.

Επίσης επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά Τέλενδο και Ψέριμο, συνομίλησε με τους κατοίκους, έδωσε δώρα στα παιδιά και φωτογραφήθηκε μαζί τους, δηλώνοντας για άλλη μια φορά τον ενδιαφέρον της για τις ακριτικές περιοχές της Πατρίδας μας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δήλωσε ότι ο πατριωτισμός των κατοίκων των ακριτικών νησιών είναι ξεχωριστός και εξέφρασε τη συγκίνησή της για την επιλογή τους να διαβιούν υπό δυσμενείς συνθήκες στα νησιά αυτά.