Η Ρωσία πρόθυμη να μοιραστεί την τεχνογνωσία της στα εμβόλια για τον κορονοϊό με την ΕΕ

Share

Την πρόθεση της Ρωσίας να μοιραστεί την τεχνογνωσία της για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού με την ΕΕ εξέφρασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να μοιραστεί την τεχνολογία της σχετικά με την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Τσιζόφ στο πρακτορείο Sputnik.

«Όσον αφορά τις ρωσικές εξελίξεις, δεν τις επιβάλλουμε σε κανέναν, δεν έχουμε στόχο να προωθήσουμε δυναμικά αυτό ή άλλο φάρμακο σε ξένες αγορές. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να εμβολιάσουμε τον δικό μας πληθυσμό. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε όχι μόνο τα εμβόλια που έχουν ήδη κατασκευαστεί, αλλά, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, την τεχνολογία παραγωγής» δήλωσε ο Τσιζόφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε πως οι ρωσικές εγκαταστάσεις παραγωγής έχουν τα όριά τους και δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που να μπορεί να παράγει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον κόσμο.

«Γι’ αυτό προσφέρουμε μια δοκιμαστική παρτίδα σε χώρες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Μπορούν να το δοκιμάσουν όπως λένε, και αν τους αρέσει, μπορούμε να συμφωνήσουμε να οργανώσουμε την παραγωγή του εμβολίου στην επικράτειά τους» δήλωσε ο Τσιζόφ στο πρακτορείο Sputnik.