Η συγκινητική ανάρτηση του Φώτη Χατζηδιάκου για τον θάνατο του Κώστα Σαρή: Αγαπημένε μου «Σύντεκνε»…

Share

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε στο προφίλ του, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου και νομικός, Φώτης Χατζηδιάκος με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Σαρή

Αγαπημένε μου «Σύντεκνε», σαράντα και πλέον χρόνια, στις δύσκολες στιγμές μας ήσουν πάντα δίπλα μας, σ εμένα, στον Στέργο και στην Αγάπη. Στη δικηγορία, στα προσωπικά, στα οικογενειακά, στα δημόσια, πάντα αρωγός και συμπαραστάτης μας, γιατί μας ένωναν, η αγάπη για το δίκαιο και οι κοινές αγωνίες του αυτοδημιούργητου, που με χίλιες στερήσεις πάλεψε να καταξιωθεί στην κοινωνία. Και τα κατάφερες, χάριν του ατσάλινου χαρακτήρα σου, της εργατικότητας σου, και τις ευχές των γονιών σου.

Έγινες το πρότυπο μας, στη μαχόμενη δικηγορία, στους αγώνες της ζωής και της κοινωνίας, όντας για 6 θητείες στην προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου. Αυστηρός, αλλά και δίκαιος. Πείσμων, αλλά και μεγαλόψυχος. Αξιοπρεπής, αλλά ασυμβίβαστος και ανυποχώρητος στη διεκδίκηση του δικαίου. Ανυπόκριτος, αλλά και αφανής βοηθός, καθενός που είχε την ανάγκη του. Αυτός ήταν ο Κώστας Σαρής του Ιακώβου.

Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το καθημερινό τηλεφώνημα σου, που μου έδειχνες την αγάπη σου, δίνοντας μου δύναμη και κουράγιο, όντας δίπλα μου και σ αυτό το δύσκολο αγώνα που περνάω. Την Παρασκευή, πήγες για το χατήρι μου, να ανάψεις «λαμπάδα» και να προσευχηθείς στην χάρη της Παναγίας της ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ.

Σήμερα όμως, χωρίς να μας πεις κάτι «έφυγες» για πάντα, μέσα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, που τόσο λάτρευες, αφήνοντας μας ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό.
Ομως, για μας τους δικούς σου ανθρώπους, τους συναδέλφους, τους συγγενείς και τους συγχωριανούς σου στον Αρχάγγελο, δεν έχεις φύγει, θα είσαι πάντα δίπλα μας. Θα ζεις στην καρδιά, στην ψυχή και στη σκέψη μας, όπως μας είχες και εσύ μια ολόκληρη ζωή.
Καλό δρόμο, «σύντεκνε μου» και να μας προσέχεις και από εκεί ψηλά που θα περπατάς, στα μονοπάτια του ουρανού.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Σημειώνεται πως η είδηση ότι έφυγε το πρωί από τη ζωή ο επί πολλές θητείες πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Σαρής, βύθισε στην θλίψη το νομικό και πολιτικό κόσμο της Ρόδου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Κώστας Σαρρής ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, νωρίς το πρωί, από τη θάλασσα στην κεντρική παραλία της Ρόδου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

«Έφυγε σήμερα ξαφνικά από κοντά μας, ο τέως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σαρρής. Με τον Κώστα Σαρρή είχα την τιμή να συνεργαστώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας επί 15 χρόνια . Υπηρέτησε πάντα με πάθος τις ηθικές και λειτουργικές αρχές της Δικαιοσύνης και αγωνίστηκε για την βελτίωση των συνθηκών απονομής της. Δεν δίστασε να συγκρουστεί με συμφέροντα ,να στηρίξει την κοινωνία, τους πολίτες και τους συναδέλφους μας, ιδίως τους νέους .Μας δίδαξε να προστατεύουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια του Συλλόγου. Τίμησε τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου με μια πορεία προσφοράς ,για την οποία τον ευχαριστώ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Πρόεδρε!»