Η Τουρκία κερδίζει «κατά κράτος» τους Ρώσους τουρίστες και καταγράφει ρεκόρ αφίξεων

Share

Η Αττάλεια κατέγραψε ρεκόρ αριθμό Ρώσων τουριστών λίγες ημέρες μετά την επανεκκίνηση των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Τουρκία στις 22 Ιουνίου -σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Επαρχιακή Διοίκηση Πολιτισμού και Τουρισμού της Αττάλειας.

Οι Ρώσοι τουρίστες, οι οποίοι προτιμούν κυρίως την Αττάλεια για διακοπές στην Τουρκία, επιλέγουν και άλλα θέρετρα κοντά στην πόλη.

Με το άνοιγμα ενός πλήρους προγράμματος πτήσεων από τη Ρωσία προς την Τουρκία από τις 22 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν 1.095 πτήσεις με Ρώσους τουρίστες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα η Αττάλεια δέχεται 64 πτήσεις γεμάτες με παραθεριστές από τη Ρωσία. Αυτά τα στοιχεία σε δεδομένα πανδημίας κορωνοϊού είναι εντυπωσιακά, δεδομένου ότι κανένας ξένος προορισμός που είναι διαθέσιμος σήμερα στους Ρώσους τουρίστες δεν δέχεται για έναν τέτοιο όγκο τουριστικής κίνησης.

Ωστόσο, με την έναρξη του φθινοπώρου, οι αριθμοί ενδέχεται να αλλάξουν, καθώς ο κύριος ανταγωνισμός για την Τουρκία θα είναι προφανώς η Αίγυπτος με απευθείας πτήσεις τσάρτερ σε διάφορα θέρετρα. Επομένως, η Αίγυπτος μπορεί να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας.

Διευκρινίζεται ότι την πρώτη ημέρα, 22 Ιουνίου, 7.421 Ρώσοι τουρίστες πέταξαν στην Αττάλεια με 30 πτήσεις. Στη συνέχεια, στις 3 και 7 Ιουλίου, ο αριθμός των πτήσεων από τη Ρωσία έφτασε τις 88 ανά ημέρα. Ο μεγαλύτερος αριθμός Ρώσων τουριστών στην πόλη παρατηρήθηκε στις 3 Ιουλίου, όταν έφτασαν 24.741 ταξιδιώτες. Συνολικά, 1.095 πτήσεις με 307.417 τουρίστες προσγειώθηκαν στην Αττάλεια από τη Ρωσία σε 17 ημέρες.

news-politics