Ιατρικές εξετάσεις για τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Καλύμνου (φωτος)

Share

Ιατρικές εξετάσεις για τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Καλύμνου από κλιμάκιο του Νοσοκομείου με πρωτοβουλία του Συλλόγου  «Σκαλιωδάν»

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο Σύλλογος «Σκαλιωδάν» σε συνεργασία με το Βουβάλειο Νοσοκομείο διοργάνωσε ιατρικές εξετάσεις για τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Καλύμνου . Είναι η τέταρτη φορά που υλοποιείται  αυτή η δράση, που στόχο έχει την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων, κυρίως ηλικιωμένων, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, για αυτό και οι κάτοικοι την επιζητούν και συμμετέχουν. Για το λόγο αυτό μάλιστα ο Σύλλογος δημιούργησε ειδικό χώρο, ένα μικρό ιατρικό εξεταστήριο, στο Δημοτικό σχολείο Σκαλίων.

Το κλιμάκιο του Νοσοκομείου επισκέφθηκε τα τέσσερα χωριά,  Αργινώντα, Σκάλια, Παλιόνησο  και  Εμπορειό  και εξετάστηκαν όσοι είχαν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλας Πελεκάνος σε ανάρτηση του αναφέρει ότι, η δράση αυτή πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων  σε σημαντικά ζητήματα υγείας, τους κάνει να νιώθουν  ότι δεν ζουν  αβοήθητοι και ξεχασμένοι  από όλους και ευχαριστεί τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το προσωπικό για την προθυμία και την έμπρακτη συμπαράσταση τους στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Να προσθέσω κλείνοντας ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκαλιωδάν» μας έχει συνηθίσει σε όμορφες δράσεις τα τελευταία χρόνια, πολιτιστικές, καθαριότητας κ.α  και έχει  ένα πολύ δραστήριο ΔΣ , με άποψη και προτάσεις σε ότι έχει να κάνει με την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των απομακρυσμένων χωριών μας, την προαγωγή των εθίμων θρησκευτικών κ. α και του πολιτισμού τους.

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, όπως επίσης και στο Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νικόλαο Φανιό αλλά και στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου που πάντα στέκουν αρωγοί σε όποιες δράσεις έχουν να κάνουν με την υγεία.