Ιωάννης Παππάς στο News-politics: Προτεραιότητα μας η προστασία της εθνικής ακεραιότητας και η προάσπιση της εθνικής ασφάλειας.

Share

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την Κυριακή των εκλογών, πρέπει να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν, την Ελλάδα της προόδου ή την Ελλάδα της οπισθοδρόμησης. Την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη , ισχυρή με διεθνείς συμμαχίες ή την Ελλάδα έξω απ’ αυτή, απομονωμένη και ευάλωτη;», δηλώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Ιωάννης Γιάννης Παππάς, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο News-Politics.

O βουλευτής τονίζει ότι, η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση στην ενίσχυση και τη διασφάλιση της άμυνας της Ελλάδας, στη φύλαξη των εθνικών μας συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει μεθοδικά και σταθερά, ως ελάχιστη ανταπόδοση στους καθημερινούς αγώνες και τις θυσίες των νησιωτών, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Για την ακρίβεια που απασχολεί όλους τους Έλληνες, ο Γιάννης Παππάς εξηγεί ότι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη θα συνεχίσει τα μέτρα στήριξης για όσο χρειαστεί. Ο βουλευτής, τέλος, μας ενημερώνει για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης των μονάδων υγείας, το οποίο είναι εντονότερο στα περιφερειακά νοσοκομεία. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

-Η ακρίβεια στην αγορά, παρά τα μέτρα στήριξης και την αύξηση του κατώτατου μισθού, εξακολουθεί να απασχολεί τους Έλληνες. Θα συνεχίσει η κυβέρνηση τα μέτρα ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της κρίσης τιμών;

Η ακρίβεια, αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Παρά την υποχώρηση των τιμών ενέργειας και την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στα τρόφιμα, έχουν δημιουργήσει μια έντονη δυσκολία στην καθημερινότητα των νοικοκυριών. Παρόλα αυτά, η Ελληνική Κυβέρνηση, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έλαβε μια σειρά μέτρων, όπως το market pass, η αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, προκειμένου να βοηθήσει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία. Σαφώς και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίζει να στηρίζει με ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

-Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και η ανασυγκρότηση της αμυντικής μας βιομηχανίας συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ωστόσο οι αντίπαλοί σας θεωρούν, το λιγότερο, υπερβολική την πολιτική σας στον τομέα αυτό. Α. Τι τους απαντάτε; Β. Ποια είναι η προσωπική σας άποψη για την επέκταση του φράκτη στον Έβρο;

Η Νέα Δημοκρατία, είναι η παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την Πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δε θα μπορούσε να μη δώσει έμφαση στην ενίσχυση και τη διασφάλιση της άμυνας της Ελλάδας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη από το 2019, έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της εθνικής ακεραιότητας και την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας. Όσο και αν δυσαρεστούμε, κάποιους που ονειρεύονται την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και αναρωτιούνται αν η θάλασσά έχει σύνορα, εμείς θωρακίζουμε αμυντικά τη χώρας μας με σύγχρονα όπλα, αυξάνουμε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων μας και την πολλαπλασιάζουμε μέσω των συμμαχιών μας και των συμφωνιών μας, τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Γαλλία.

Τώρα, για το θέμα της επέκτασης του φράχτη του Έβρου, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, ο φράχτης θα γίνει είτε με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά. Η φύλαξη των εθνικών συνόρων , των ευρωπαϊκών συνόρων, συνιστά υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. Έχουμε καθήκον, απέναντι στους προγόνους μας αλλά και στις νέες γενιές, να φυλάξουμε χρέος για της «Πατρίδας την Ελευθερία».

-Τα προβλήματα στα Νοσοκομεία των νησιών μας είναι πολλά, κυρίως υποστελέχωσης. Τα κίνητρα που δόθηκαν δεν απέδωσαν. Ποιες άλλες λύσεις επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας;

Το πρόβλημα υποστελέχωσης των νοσοκομείων είναι πανελλαδικό φαινόμενο και ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Συνεχώς γίνονται προκηρύξεις από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των νοσοκομείων μας και δίνονται οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς να έρθουν να εργαστούν στα νοσοκομεία των νησιών μας, χωρίς-δυστυχώς- μεγάλη ανταπόκριση. Επιπλέον τα νησιά μας έχουν ενταχθεί, με διάταξη που προσωπικά είχα προτείνει στις άγονες και προβληματικές, σε ότι αφορά θέματα υγείας, περιοχές ώστε να διευκολύνονται οι ιατροί που επιθυμούν να μετατεθούν στα νοσοκομεία μας.

-Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά είναι θέμα πολιτικής βούλησης, σύμφωνα με υποψήφιους βουλευτές άλλων κομμάτων. Υπάρχει αυτή η βούληση από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη;

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει αποδείξει μόνο ότι έχει τη βούληση για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, αλλά έχει ουσιαστικά δημιουργήσει και τις συνθήκες που θα οδηγήσουν σε αυτή τη μεγάλη νίκη για εμάς τους νησιώτες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η αναίρεση αυτού του ιστορικού κεκτημένου από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ήρθε από την προηγούμενη κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο και αιτία.
Τα νησιά μας, όπως γνωρίζει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο ΑΕΠ της χώρας, μέσω της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιάζει μεθοδικά και σταθερά, ως ελάχιστη ανταπόδοση στους καθημερινούς αγώνες και τις θυσίες των νησιωτών, την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Αποτελεί και προσωπικό μου στοίχημα, αφού από την πρώτη μέρα ως Βουλευτής αγωνίζομαι για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το δίκαιο αίτημα, αυτό το ιστορικό κεκτημένο που άκριτα μας στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Είμαι σίγουρος, ότι όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα αποκατασταθεί αυτή η μεγάλη αδικία που έχουν υποστεί οι νησιώτες τα τελευταία χρόνια.

-Tέμπη και παρακολουθήσεις μείωσαν σημαντικά τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Κύριε Παππά θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών; Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επιτύχει η ΝΔ την αυτοδυναμία;

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη, δεν θα πρέπει να καπηλευθεί από κανένα πολιτικό κόμμα, για ψηφοθηρικούς λόγους. Πρώτος ο Πρωθυπουργός, ζήτησε συγγνώμη και ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Από την άλλη, όσον αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων, η δικαιοσύνη έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και απ’ ότι φάνηκε κάποιοι πήγαν να στήσουν ακόμα μια σκευωρία τύπου «Novartis» για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους. Πρέπει, όμως σ ‘ αυτό το σημείο, και ενόψει των επερχόμενων εκλογών, να κοιτάξουμε την μεγάλη εικόνα. Τι παρέλαβε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μετά το ΣΥΡΙΖΑ και τι έκανε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στα 4 αυτά χρόνια. Παρέλαβε χάος και ξεκίνησε να δημιουργεί ξανά κράτος.

Πρέπει, λοιπόν, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την Κυριακή των εκλογών, να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν, την Ελλάδα της προόδου ή την Ελλάδα της οπισθοδρόμησης. Την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη , ισχυρή με διεθνείς συμμαχίες ή την Ελλάδα έξω απ’ αυτή, απομονωμένη και ευάλωτη;