Ισπανία, Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Χαλκιδική και Πελοπόννησος στις κρατήσεις του γαλλικού tour operator Thalasso!

Share

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελλάδα στις κρατήσεις στη γαλλική αγορά, μετά την Ισπανία, για το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του κορυφαίου, γαλλικού, τουριστικού πράκτορα Thalasso nº1/Ôvoyages, ενώ αντίστοιχη προβλέπεται η ζήτηση και για το υπόλοιπο του έτους.

Η κατάταξη των κρατήσεων που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του γαλλικού τουριστικού πράκτορα, Raouf Ben Slimane, φέρνει στην πρώτη θέση τα Κανάρια νησιά, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εξειδικευμένης εφημερίδας L’Echo touristique, ότι η Ισπανία βρίσκεται στην κορυφή των ταξιδιωτικών προθέσεων των Γάλλων, με τις Κανάριες νήσους.

Η Ελλάδα, με πέντε προορισμούς, ακολουθεί στη δεύτερη θέση και στην τρίτη θέση στο Top 10 του tour operator βρίσκονται οι Βαλεαρίδες νήσοι.

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά του δίκτυα, ο Ben Slimane αναφέρει τα Κανάρια νησιά, μαζί με τα ελληνικά νησιά ως τις “ατμομηχανές” στα ταξίδια μεσαίων αποστάσεων.

Στην ανάλυσή του, ο επικεφαλής του Thalasso υπογραμμίζει ότι η νέα προσθήκη είναι η Αίγυπτος και πως η Τανζανία/Ζανζιβάρη καταφέρνει να τοποθετηθεί πάνω ακόμη και από το Μαρόκο, χάρη στο γεγονός ότι δεν έκλεισε τα σύνορά της, κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας.

Ο Ben Slimane προσθέτει επίσης ότι το δεύτερο τρίμηνο θα “αναδιοργανωθούν τα κομμάτια” όσον αφορά την εικόνα ζήτησης για τους προορισμούς, χωρίς, ωστόσο, να διαταράσσεται το κορυφαίο δίδυμο Ελλάδας – Καναρίων νήσων, στα ταξίδια μεσαίας απόστασης, και το Ντουμπάι με τη Δομινικανή Δημοκρατία, στα ταξίδια μεγάλης απόστασης.

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί ως προς τις κρατήσεις του Thalasso

1.Κανάρια Νησιά (Ισπανία)
2.Κρήτη, Ρόδος, Κέρκυρα, Χαλκιδική και Πελοπόννησος (Ελλάδα)
3.Βαλεαρίδες Νήσοι (Ισπανία)
4.Δομινικανή Δημοκρατία
5.Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
6.Τανζανία/Ζανζιβάρη
7.Μαρόκο
8Αίγυπτος
9.Τυνησία
10.Μαυρίκιος

money – tourism /  photo: Theo Trapezanlidis