Ισραήλ: Ίχνη αισιοδοξίας στις διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία ανακωχής (video)

Share

 

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνέρχεται απόψε έπειτα από την επιστροφή της ισραηλινής αντιπροσωπείας από το Παρίσι όπου συμμετείχε σε συνομιλίες για την σύναψη νέας συμφωνίας ανακωχής στον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ισραηλινή αντιπροσωπεία υπό τον αρχηγό της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα βρέθηκε χθες στην γαλλική πρωτεύουσα για την συνέχιση των συνομιλιών σχετικά με σχέδιο ανακωχής που συζήτησε στα τέλη του Ιανουαρίου με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Αιγύπτου και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

«Η αντιπροσωπεία ζήτησε να ενημερώσει το πολεμικό συμβούλιο σχετικά με την σύνοδο του Παρισιού για τον λόγο αυτόν το συμβούλιο θα συνέλθει τηλεφωνικά», δήλωσε νωρίτερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του ισραηλινού πρωθυπουργού Τσάχι Χανέγκμπι τονίζοντας ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία «αναχώρησε με τους εξής όρους εκ μέρους του Ισραήλ: ότι θα απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι, αρχής γενομένης από το σύνολο των γυναικών, και ότι μία τέτοια συμφωνία δεν θα σημαίνει το τέλος του πολέμου».

Όπως ανέφερε στο Κεντρικό Δελτίο του ALPHA ο Ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ και συνεργάτης του σταθμού, Δρ. Γαβριήλ Χαρίτος, το κλίμα είναι αισιόδοξο.

«Ανώνυμη διπλωματική πηγή εδώ στο Ισραήλ ανέφερε ότι, παρότι δε βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία εκεχειρία, ωστόσο η Χαμάς είναι πιο ευέλικτη σε σχέση με τις απαιτήσεις της που παρουσίαζε κατά το παρελθόν.»

Σημειώνεται ότι, οι συνομιλίες επικεντρώνονται στο πρώτο στάδιο της εκεχειρίας, με κάθε ένα στάδιο να διαρκεί έξι εβδομάδες.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δρ. Χαρίτος – BINTEO / AlphaNewsLive