ΙΤΑΛΙΑ: Οι εταιρείες κρουαζιέρας ξεκινούν πάλι τα ταξίδια – Πώς γίνεται η επανεκκίνηση

Share

Στην Ιταλία, οι κρουαζιέρες συνεχίζονται υπό δρακόντειες συνθήκες προστασίας και κανόνες. Ο τομέας πρέπει να επανακτήσει την εισροή τουριστών για επανεκκίνηση μετά από ένα έτος κρίσης.

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο (της εταιρίας Costa) μόλις έφυγε από τη Σαβόνα (Ιταλία) για τα νότια της χώρας για μια κρουαζιέρα μιας εβδομάδας. Για εταιρείες που έχουν χάσει το 80% του κύκλου εργασιών τους, αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας.

Είναι δυνατόν να φτάσετε στο πλοίο χωρίς να έχετε ελεγχθεί. Εμβολιασμένος ή όχι, ο κανόνας είναι δρακόντειος: μια πρώτη δοκιμή 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και μετά ένα άλλο αντιγόνο κατά την επιβίβαση. Η απλή διαδικασία της πρόσβασης στο σκάφος, σας αναγκάζει να την ακολουθήσετε ολόκληρη.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες απασχολούν 300.000 άτομα στην Ευρώπη

Στο πλοίο, όλα έχουν αλλάξει. Σήμερα υπάρχουν 1.200 επιβάτες για 6.500 θέσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μετρητών και των αποστάσεων. Πρέπει να ξεχάσουμε τους παραδοσιακούς μπουφέδες για το γεύμα, οι πελάτες σερβίρονται στο τραπέζι και πρέπει να μείνουν με τους αγαπημένους τους.

Όσον αφορά τις πισίνες, καθεμία πρέπει να τηρεί ένα μέγιστο εύρος. Υπάρχουν περισσότερα άτομα στο πλοίο από ό, τι υπάρχουν πελάτες, μια κατάσταση που δεν είναι κερδοφόρα.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών είναι η πρόκληση, αλλά είναι επίσης υποχρέωση για τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, απασχολούν περίπου 300.000 άτομα στην Ευρώπη και ο τομέας αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία, αναφέρουν χαρακτηριστικά τα πρώτα δημοσιεύματα. / francetvinfo / news-politics