Ηθικό ζήτημα για «πρόσληψη» στη ΔΕΥΑΚ βάζει η «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» – Κανένα ηθικό ζήτημα δεν υπάρχει απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

Share

 

Ηθικό ζήτημα για «πρόσληψη» στη ΔΕΥΑΚ βάζει η «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ». Κανένα ηθικό ζήτημα δεν υπάρχει απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ηθικό ζήτημα βάζει η  παράταξη του Γιάννη Γαλουζή, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2024, για την «πολιτική επιλογή», όπως αναφέρει, να τοποθετηθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Σφουγγαριστός στη θέση μέλους του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ με πλήρη απασχόληση και μισθό . Έτσι, η «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» δια μέσου του εκπροσώπου της Μικέ  Ρήγα καταψήφισε στο Δ.Σ της προηγούμενης ημέρας την απόφαση αυτή.

Στο σχετικό δελτίο τύπου το οποίο φέρει τον τίτλο «Η βόλεψη των δικών μας παιδιών» αναφέρεται επίσης ότι, «στην συγκεκριμένη θέση ευθύνης της δημοτικής επιχείρησης θα έπρεπε να οριστεί ένας συμπολίτης μας με εργασιακή εμπειρία, γνώσεις και εξειδίκευση πάνω σε διοικητικά και τεχνικά ζητήματα της ΔΕΥΑΚ».

Μετά την έκδοση του δελτίου τύπου επικοινωνήσαμε άμεσα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλη Λελέκη και ζητήσαμε να μας ενημερώσει για την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και αν έγινε πρόσληψη. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι κανένα ηθικό ζήτημα δεν υπάρχει, ότι την απόφαση αυτή από τα οκτώ άτομα που ήταν παρόντες στο Δ.Σ, την ψήφισαν οι επτά, πλην του κ. Μικέ Ρήγα, από την παράταξη του Γ. Γαλουζή και ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι πρόσληψη.

Πιο συγκεκριμένα μας εξήγησε πως υπάρχει η δυνατότητα με βάση τη νομοθεσία και το καταστατικό της επιχείρησης, ο πρόεδρος να εκχωρήσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να αναθέσει συγκεκριμένες υπηρεσίες  που θα παρέχει επί 8ώρου βάσεως , με αμοιβή, αποκλειστικά και μόνο άτομο που θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.

Έκανε λοιπόν χρήση της δυνατότητας  που του δίδεται και , αφού ψήφισε και το Δ.Σ, αναθέτει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στο άτομο το οποίο θεωρεί καταλληλότερο και είναι μέλος του Δ.Σ, όπως προβλέπεται. Μάλιστα τόνισε πως ο κ. Σφουγγαριστός  θα εκτελεί χρέη προϊσταμένου της υπηρεσίας και δεν θα περιοριστεί στο 8άωρο αλλά θα είναι «στην επίταξη» όλο το 24ωρο και όλη την εβδομάδα.

Ακολουθεί το ΔΤ της Παράταξης ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ για την πλήρη ενημέρωσή σας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

“ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”

ΚΑΛΥΜΝΟΣ , 30/ 01 /2024

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ: << Η βόλεψη των δικών μας παιδιών >>

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους τον Οκτώβριο, χθες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, η παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” δια μέσου του εκπροσώπου της κ. Ρήγα Μικέ καταψήφισε την πολιτική επιλογή της τοποθέτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σφουγγαριστού Χαράλαμπου στην θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με πλήρη απασχόληση και αμοιβή.

Ο λόγος για τον οποίον καταψηφίσαμε, ήταν ότι θεωρούμε πως στην συγκεκριμένη θέση ευθύνης της δημοτικής επιχείρησης θα έπρεπε να οριστεί ένας συμπολίτης μας με εργασιακή εμπειρία, γνώσεις και εξειδίκευση πάνω σε διοικητικά και τεχνικά ζητήματα της ΔΕΥΑΚ. Η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή αντί να αναζητήσει νέους ανθρώπους να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, συνεχίζει να κάνει τακτοποιήσεις και ρουσφέτια συμβούλων που εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και δεν διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την καλύτερη και πιο αποδοτική λειτουργία της επιχείρησης και πόσο μάλλον σε μια χρεωμένη επιχείρηση όπως αυτή της ΔΕΥΑΚ. Ας θυμηθούμε τις καταγγελτικές δηλώσεις του Δημάρχου Μαστροκούκου και κ.Λελέκη στην πρόσληψη της ανιψιάς του τ. Δημάρχου Διακομιχάλη στην Α.Ν.Ε Καλύμνου… τώρα περί άλλων τυρβάζουν… Για εμάς το ζήτημα ηθικής στην πολιτική υπερέχει του νόμιμου ή μη της απόφασης την οποία και θα εξετάσουμε…

Για την παράταξη

Ο επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

πρ. Δήμαρχος Καλυμνίων

Ιωάννης Α. Γαλουζής