Κάλυμνος: 200 Χρόνια ελεύθερη Ελλάδα – Ναυμαχία του Γέροντα. Εκδηλώσεις Δήμου Καλυμνίων (videos)

Share

1821-2021….200 Χρόνια ελεύθερη Ελλάδα-Ναυμαχία του Γέροντα. Τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Καλυμνίων

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Με ένα πλούσιο τριήμερο επετειακών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όπου θα γίνουν στο ισόγειο και στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού και Ιστορίας, θα γιορτάσει ο Δήμος Καλυμνίων τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την επέτειο της Ναυμαχίας του Γέροντα.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Την εκδήλωση προλόγισε ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Δρόσος Ταυλάριος και χαιρέτισαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ. Παϊσιος, ο Έπαρχος Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλας Γαβαλάς και η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη.

BINTEO

Μεταξύ άλλων, έγινε παρουσίαση της πρότασης του Δήμου προς το ΥΠΕΣ για κατασκευή Ηρώου και καθιέρωση εορτασμού της Επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα με πανελλήνια εμβέλεια κι επίσης ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου « ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», Παναγιώτης Γιαμαίος , παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Η Κάλυμνος στην Επανάσταση του 1821».

BINTEO

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν για όλο το τριήμερο 27-28 και θα κορυφωθούν την Κυριακή 29 Αυγούστου, όπου θα βρίσκεται στην Κάλυμνο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η οποία μετά από ομόφωνη απόφαση Δημάρχου και ΔΣ, θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης Καλύμνου.

BINTEO

Η Δημοτική Αρχή στοχεύει οι εκδηλώσεις αυτές να γίνουν θεσμός και η Κάλυμνος να πάρει την ιστορική θέση που της αξίζει ως προς το γεγονός της Ναυμαχίας του Γέροντα όπου οι Καλύμνιοι πρωταγωνίστησαν με το θάρρος και τη ναυτοσύνη τους και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τέλος του Αγώνα.