Κάλυμνος: 20η Επετειακή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών (φωτος και βίντεο)

Share

Αγάπη, αλληλεγγύη, εθελοντική προσφορά αίματος προς τον συνάνθρωπο, ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου, με την 20η λαμπαδηδρομία και την αφή της φλόγας , που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην Κάλυμνο, στο πλαίσιο πανελλήνιων δράσεων των Συλλόγων Αιμοδοτών. Διάχυτη η χαρά και η συγκίνηση κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας και της αφής της φλόγας, που θα μεταλαμπαδεύσει «τη φλόγα» για προσφορά στα μικρά παιδιά και θα γίνουν οι αυριανοί αιμοδότες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων ήταν αυτό που για άλλη μια φορά πρωτοστάτησε και συμμετείχε, με αρχηγό τον Γιώργο Κάτρη . Οι Ναυτοπρόσκοποι με τη βάρκα τους μετέφεραν στο λιμάνι του νησιού τη φλόγα και στη συνέχεια την άναψαν στο βωμό έξω από το Επαρχείο. Στην δράση επίσης συμμετείχαν αθλητικά σωματεία ( ΕΑΚΑ οι πρωταθλητές , CBA κ.α), μαθητές, γονείς και πολλοί εθελοντές αιμοδότες. Παρούσα και η επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, γνωστή σε όλους για την πολύχρονη προσφορά της, Ελένη Βάλλα.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει για την Σκηνή Νέων «ΔΙΝΗ» της Θεατρικής ομάδας Καλύμνου, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση. Το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε η «ΔΙΝΗ» επελέγη, μετά από διαγωνισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, για δεύτερη φορά, να αξιοποιηθεί για την προβολή των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε πανελλαδικό επίπεδο. Τη φορά αυτή μάλιστα θα προβληθεί στην Αμφικτιονία που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022. Μέλος της Σκηνής είναι και ο Γραμματέας του Συλλόγου Αιμοδοτών Καλύμνου Μανώλης Ατσάς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου , Ηλίας Νυστάζος, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στις πανανθρώπινες αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς ιστών και μυελού των οστών. Σκοπός της λαμπαδηδρομίας, 20 χρόνια τώρα, είναι να αφυπνίσει τους συμπολίτες μας και να περάσει από στόμα σε στόμα, από καρδιά σε καρδιά, το μήνυμα της αναγκαιότητας για τακτική εθελοντική αιμοδοσία, είπε ο Ηλίας Νυστάζος και να γίνει ο κάθε ένας από εμάς μέρος της αλυσίδας που δίνει ΖΩΗ.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Γιάννης Νομικάριος
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!

Ευχαριστούμε για τις φωτο την Κατερίνα Καθοπούλη και τον Γιώργο Μιχαήλου
Ακολουθεί όλο το ρεπορτάζ με την 20η Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών.

ΒΙΝΤΕΟ