Κάλυμνος: Άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου και συνέντευξη με την αντιδήμαρχο τουρισμού Πόπη Κουτούζη (φωτος κ βίντεο)

Share

 

Κάλυμνος: Άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου και συνέντευξη με την αντιδήμαρχο τουρισμού Πόπη Κουτούζη

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Την πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Καλύμνου για την φετινή σεζόν καταγράψαμε, το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου,  μαζί με όμορφες εικόνες και τον ενθουσιασμό των επισκεπτών. Το κρουαζιερόπλοιο ARETHOUSA θα πραγματοποιήσει περίπου 30 αφίξεις, με επιβαίνοντες 50-60 άτομα κάθε φορά. Η συγκεκριμένη εταιρία περιλαμβάνει στην κρουαζιέρα της την Κάλυμνο από το 2012. Είναι βέβαια γνωστό σε όλους μας ότι ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι λίγος για το νησί μας, για διάφορους λόγους που θα σχολιάσουμε με άλλο άρθρο μας, για αυτό και η πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου κάθε φορά αποτελεί γεγονός και εμπνέει αισιοδοξία.

Ο Δήμος Καλύμνου, δια της αντιδημάρχου Τουρισμού Πόπης Κουτούζη, καλοδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες, προσφέροντας τους ένα θεσπέσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα όπως εφταζυμένια παξιμάδια, ντόπιο τυρί, Καλύμνικο γλυκό κρασάκι, βουτήματα κ.α. και έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για τις ομορφιές του νησιού μας. Παρόντες στην υποδοχή και τουριστικοί πράκτορες , που φανερά ικανοποιημένοι ευχαρίστησαν την Αντιδήμαρχο και το Δήμο.

Στη συνέχεια είχαμε μία φιλική συζήτηση με την Πόπη Κουτούζη , στο γραφείο τουρισμού, μιλήσαμε για τις πρώτες εντυπώσεις της από την ενασχόλησή της με τον συγκεκριμένο τομέα και της ζητήσαμε να σχολιάσει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ανταποδοτικότητα του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Πάμε να δούμε το πολύ όμορφο ρεπορτάζ που ακολουθεί

BINTEO