Κάλυμνος: Αγοράστε υπέροχα πασχαλινά δώρα και στηρίξτε το έργο του Κέντρου ΑμΕΑ στο Άργος (video)

Share

 

Κάλυμνος: Αγοράστε υπέροχα πασχαλινά δώρα και στηρίξτε το έργο του Κέντρου ΑμΕΑ στο Άργος

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες επισκεφθήκαμε το Σάββατο 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης του πασχαλινού παζαριού του Κέντρου, στον οικισμό Άργος Καλύμνου. Είναι μια επίσκεψη που αγαπάμε να γίνεται την περίοδο των εορτών και κυρίως του Πάσχα αν και σταθήκαμε άτυχοι διότι δεν συναντήσαμε αυτή τη φορά τον δραστήριο και αειθαλή πρόεδρο του Κέντρου, Φίλιππο Ολυμπίτη. 

Τα παιδιά δημιούργησαν και φέτος υπέροχα πασχαλινά κομψοτεχνήματα, με καθοδήγηση και αγάπη από τις δασκάλες τους και σας παροτρύνουμε να πάτε και να κάνετε τις πασχαλινές σας αγορές. Θα βρείτε ποικιλία από δώρα, διακοσμητικά, λαμπάδες και άλλα πολλά!!! Κυρίως όμως θα χαρείτε από την ζεστή υποδοχή και την αγάπη των παιδιών.

Δείτε τι μας είπαν οι δασκάλες των παιδιών και το  φωτορεπορτάζ

Λίγα λόγια για το Κέντρο ΑμΕΑ

Το Κέντρο ΑμεΑ είναι μια φωλιά αγάπης, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Κάλυμνο, χάρη στο όραμα και τις προσπάθειες του προέδρου του, Φίλιππου Ολυμπίτη ο οποίος με πίστη, αγώνα και με καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτεία, κατάφερε να δημιουργήσει μια δομή μοναδική, μα πάνω από όλα να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει η  κοινωνία τα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Ο πρόεδρος του Κέντρου και το έμψυχο δυναμικό του, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιώνεται σταδιακά η ποιότητα ζωής των παιδιών με αναπηρία και η κοινωνική τους ένταξη, κάτι που έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τα ίδια όσο και για τις οικογένειές τους.

Μέσα από τις δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης τονώνεται η ομαδικότητα και η συνεργασία, αναπτύσσονται οι δεξιότητες των παιδιών, βρίσκουν αγάπη, στοργή, απασχολούνται δημιουργικά και χαίρονται τη ζωή με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.