Κάλυμνος: Αιχμηρή απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλύμνου στο Νεκτάριο Σαντορινιό με αφορμή το θέμα του παιδιάτρου

Share

Αν ανανεωνόταν η σύμβαση της επικουρικής παιδιάτρου , θα ήταν παράνομη πράξη διότι δεν προβλεπόταν με βάση το νόμο

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ 

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλύμνου στα όσα, με ΔΤ αλλά και με ερώτηση του στη βουλή προς τον υπουργό υγείας με θέμα την έλλειψη παιδιάτρου , είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός ισχυρίστηκε ότι το Νοσοκομείου Καλύμνου «εξακολουθεί να λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα» και ότι «μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της υποστελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής, τόσο το Υπουργείο, όσο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τον συναγερμό που έχει σημάνει»,  και κατηγόρησε το υπουργείο αλλά και τη Διοίκηση του ΚΥ ότι δεν κάνει καμία απολύτως ενέργεια να ενισχύσει το Νοσοκομείο του νησιού με ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό  γιατί δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της επικουρικής παιδιάτρου και να απαντήσει αν γνωρίζει τις «μεθοδεύσεις» της Διοίκησης  οι οποίες «έχουν οδηγήσει στη μη λειτουργία της Παιδιατρικής μονάδας του Νοσοκομείου Καλύμνου», κάτι το οποίο δεν ισχύει , όπως μας ενημέρωσε η Διοικητής του Νοσοκομείου και όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ μας, μια και υπάρχει μόνιμος παιδίατρος.

Άμεση και αποστομωτική ήταν η απάντηση της  Διοίκησης με ΔΤ όπου λέει ότι  η Οργάνωση Μελών Καλύμνου και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν καλό να επιδοθούν  στο μοναδικό έργο για το οποίο  διακρίνονται: να βάλλουν δηλαδή, κατά του Νοσοκομείου της Καλύμνου, να παραπληροφορούν και να διασπείρουν αναλήθειες, προκαλώντας την ανασφάλεια των πολιτών, με στόχο να ακυρώσουν το έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο.

Στο ΔΤ αναφέρεται επίσης ότι η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν σε αποφάσεις του Νοσοκομείου την περίοδο της πανδημίας, δεν αναγνώρισαν ποτέ καμία προσπάθεια του προσωπικού και της Διοίκησης και εμμένουν στην στείρα αντιπολιτευτική τους στάση, υιοθετώντας ψεύδη και αναλήθειες.

Η απάντηση του Νοσοκομείου δεν περιορίστηκε όμως στο ΔΤ. Σήμερα, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ ρωτήθηκε για το θέμα της επικουρικής παιδιάτρου από γνωστό μέσο ενημέρωσης και δήλωσε ότι στεναχωρήθηκαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν «βολεύτηκε δικό τους παιδί» και ότι αν ανανεωνόταν η σύμβαση της επικουρικής παιδιάτρου, θα ήταν παράνομη πράξη διότι δεν προβλεπόταν με βάση το νόμο.

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Σαντορινιό να ενημερώνεται σωστά και να μην δέχεται «αφιλτράριστα» την όποια πληροφόρηση του παρέχεται. Η Διοικητής αναφέρθηκε και στην αήθη , όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση που δέχεται το ΚΥ τον τελευταίο καιρό με ψεύδη και συκοφαντίες.

Ακολουθούν τα δυο δελτία τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ
Ερώτηση με θέμα την κομβική έλλειψη παιδιάτρου στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός προς τον Υπουργό Υγείας, σημειώνοντας: ενώ η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας θα έπρεπε να είχε οδηγήσει την Κυβέρνηση σε άμεσα βήματα ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσωπικό, ειδικά των μονάδων που λειτουργούν στα νησιά της χώρας, αντίθετα παρατηρούνται συνεχώς σημαντικά κενά σε κρίσιμες ειδικότητες, δημιουργώντας προβλήματα στην ιατρική κάλυψη των νησιωτών.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τονίζει στην Ερώτησή του πως το ΓΝ Καλύμνου εξακολουθεί να λειτουργεί με τραγικές ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα. Ακόμη και μετά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της υποστελέχωσης της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, τόσο το Υπουργείο, όσο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί τον συναγερμό που έχει σημάνει και δεν κάνει καμία απολύτως ενέργεια να ενισχύσει το νοσοκομείο του νησιού με ιατρικό προσωπικό.

Τελευταίο επεισόδιο στο σκηνικό απαξίωσης του Βουβάλειου, υπογραμμίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αποτελεί το γεγονός ότι η κύρια δομή υγείας του νησιού έχει μείνει χωρίς Παιδίατρο αφού ο μόνιμος ιατρός αυτής της ειδικότητας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και η σύμβαση της επικουρικής γιατρού δεν ανανεώθηκε, χωρίς καμία αιτιολογία και παρά τη σχετική Υ.Α η οποία ορίζει ρητά ότι όλες οι συμβάσεις υγειονομικών παρατείνονται για τρεις μήνες, λόγω έκτακτων υγειονομικών συνθηκών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν είναι ενήμερος για τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, οι οποίες έχουν οδηγήσει στη μη λειτουργία της Παιδιατρικής μονάδας του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Παράλληλα ζητά εξηγήσεις σχετικά με το γιατί δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση της επικουρικής παιδιάτρου, παρά την Υ.Α για τρίμηνη παράταση των συμβάσεων των υγειονομικών και παρά του ότι η αίτηση για ανανέωση κατατέθηκε εμπρόθεσμα. Τέλος, όπως σχολιάζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η ανασφάλεια έχει φωλιάσει πια για τα καλά στις ζωές των νησιωτών με ευθύνη της ίδιας της Κυβέρνησης και καλεί τον Υπουργό να καλύψει άμεσα τη θέση δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Από τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου χρόνου η Οργάνωση Μελών Καλύμνου και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν καλό να επιδοθούν  στο μοναδικό έργο για το οποίο  διακρίνονται: να βάλλουν δηλαδή, κατά του Νοσοκομείου της Καλύμνου. Με Δελτία τύπου που παραπληροφορούν και διασπείρουν αναλήθειες, επιχειρούν να προκαλέσουν την ανασφάλεια των πολιτών ακυρώνοντας το έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο μας.

Καμία εντύπωση δε μας προκαλεί. Συμβάλλοντας μάλιστα στον απολογισμό της δράσης τους, θυμίζουμε ότι κατά την κορύφωση της πανδημίας και του σκληρού lock down, αντιτάχθηκαν με θέρμη στην προσπάθεια της Διοίκησης για τον περιορισμό του επισκεπτηρίου, τον έλεγχο των συνοδών με τεστ ταχείας ανίχνευσης και την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από προσωπικό και ασθενείς.

Χωρίς ίχνος προτροπής για εμβολιασμούς, χωρίς καμία αναγνώριση της προσπάθειας για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και την προμήθεια αναβαθμισμένου ιατρικού εξοπλισμού, χωρίς λέξη στήριξης προς το δοκιμαζόμενο προσωπικό και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου συνεχίζουν να εμμένουν στη στείρα αντιπολιτευτική γραμμή.

Τίποτα θετικό δεν έχουν δει στον αγώνα, που δίνεται καθημερινά, για τη βελτίωση των συνθηκών που εξασφαλίζουν καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό, αλλά κυρίως καλύτερες παροχές υγείας για τους πολίτες. Με περισσή ευκολία μηδενίζουν τα πάντα, ενώ ξεκάθαρα τώρα κόπτονται για «τα δικά τους παιδιά».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε και κάνει χρήση του θεσμού του επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να αντιμετωπίσει τις επιτακτικές ανάγκες που προκύπτουν, καλύπτοντας τη σχετική δαπάνη από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Προτεραιότητά της είναι η ιεραρχημένη κάλυψη των αναγκών,  χωρίς να υποκύπτει σε μεθοδεύσεις. Μετά τη λήξη του χρόνου της σύμβασης με την παιδίατρο, κινούμενη εντός του πλαισίου το οποίο ορίζει ο νόμος, η Διοίκηση έκανε και θα κάνει τις επιλογές που θα διασφαλίσουν την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, αξιοποιώντας πλήρως τους διαθέσιμους πόρους.

Ας μη προκαλούν λοιπόν η Ομάδα Μελών Καλύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του,  οι οποίοι υιοθετούν άκριτα κάθε ψευδή ή αναληθή πληροφορία που τους διοχετεύεται. Ας αφήσουν τις αιχμές για μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τις λαϊκίστικες κορώνες περί αναλγησίας για το δημογραφικό και ας πάψουν να υποκρίνονται ότι ενδιαφέρονται για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία ούτε τα γνωρίζουν ούτε ενδιαφέρονται να τα μάθουν.

Βεβαιώνουμε τον Καλυμνιακό λαό ότι δίνουμε ευσυνείδητα τη μάχη μας για τη δημόσια υγεία και την προάσπιση του αισθήματος ασφάλειας όλων των Καλυμνίων και ούτε η ώρα, ούτε οι συνθήκες επιτρέπουν αυτά τα σημαντικά ζητήματα να αποτελούν θέματα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης