Κάλυμνος: Απολογισμός έργου της Δημοτικής αρχής Διακομιχάλη (videos)

Share

Τον απολογισμό του έργου του παρουσίασε ο Δήμαρχος Καλύμνου  Δημήτρης Διακομιχάλης, τη Δευτέρα το βράδυ, 24 Ιουλίου 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας. Από την αρχή ο κ. Διακομιχάλης ξεκαθάρισε ότι, δεν πρόκειται για προεκλογική ομιλία αλλά για μια αποτίμηση του έργου που έγινε από «πολύ λίγους που ασχολήθηκαν με πάρα πολλά» και υπό αντίξοες συνθήκες, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε έργα που υλοποιούνται όπως, η αποκατάσταση των Μύλων  της Χρυσοχεριάς, η αγορά και αποκατάσταση του κτιρίου που θα στεγαστεί η Σχολή Μηχανικών, η συντήρηση των σχολικών μονάδων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, η προμήθεια απορριμματοφόρων κ.α. Ειδική αναφορά έγινε στο έργο της εξωτερικής αποβάθρας που είναι ώριμο για δημοπράτηση, ύψους 12 εκ. ευρώ.

Μίλησε για τις  «φουρτούνες» που πέρασε η  ΔΕΥΑΚ με την αποπληρωμή αποζημιώσεων για δυο θανάτους, για την αλλαγή τμημάτων αμιαντοσωλήνων κ.α . Η αποτίμηση περιλάμβανε και τις μελέτες που ετοιμάζονται για τα όμβρια ύδατα και  το πρόβλημα με τους ογκόλιθους.  Ακούστηκαν έργα που είναι στον προγραμματισμό τους για το μέλλον αλλά και έργα τα οποία αποτελούν απλά στοχεύσεις. Εντύπωση προκάλεσε το ότι καμία αναφορά δεν έγινε στην ΑΝΕΚ .

Ο Δήμαρχος σχολίασε εκτενώς το πόσο δύσκολο ήταν να διοικήσει με τον παλιό εκλογικό νόμο, με ελάχιστους συμβούλους, ρίχνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες στις αντιπολιτεύσεις για όσα θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν, πλην της αξιοπρεπούς συνεργασίας που είχε με τον Μιχάλη Μπούκη στο ΔΛΤ, διότι, όπως ισχυρίστηκε, δεν συνεργάστηκαν και δημιουργούσαν προσκόμματα ώστε να μην μπορούν να προχωρήσουν σημαντικά ζητήματα της Καλύμνου.

 Την «τιμητική του» είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής, στον οποίο αναφέρθηκε αρκετές φορές κατά την ομιλία του και τον κατηγόρησε μάλιστα ότι ευθύνεται για την χωματερή που συνεχίζει να καπνίζει και τη δεματοποίηση που δεν προχώρησε επί θητείας του.

Είμαστε σίγουροι ότι το πολιτικό θερμόμετρο θα συνεχίσει να ανεβαίνει στο δρόμο για τις εκλογές ακόμη και όταν φύγει ο καύσωνας, για αυτό αναμένουμε σύντομα και με ενδιαφέρον απαντήσεις από τον Γιάννη Γαλουζή και τη  παράταξή του για τα όσα τους καταλογίζει ο Δημήτρης Διαμομιχάλης.

Ακολουθεί βίντεο με τον απολογισμό σε δυο μέρη