Κάλυμνος: Αυξημένη η τουριστική κίνηση. Παράπονα επιχειρηματιών του τουρισμού για τα αυτονόητα (ηχητικό)

Share
ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ  / halkiti@gmail.com

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες του τουρισμού για την ανέλπιστη επισκεψιμότητα που έχει φέτος το νησί μας, η Κάλυμνος, όπως και όλα τα νησιά και γενικότερα η χώρα μας και έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. 

Στην Κάλυμνο η σεζόν φέτος ξεκίνησε νωρίς, από το Πάσχα και συνεχίζεται εξαιρετικά καλά και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί και μέχρι το Νοέμβρη μια και υπάρχουν ήδη κρατήσεις, όπως με ενημέρωσαν επιχειρηματίες του κλάδου.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με διάφορους τρόπους, από του ομογενείς μας οι οποίοι κατέκλυσαν φέτος το νησί από τα τέλη Μαρτίου.

Ωστόσο δεν λείπουν και τα παράπονα για ζητήματα σημαντικά και βασικά τα οποία δεν έχουν επιλυθεί και που γίνονται αιτία να καθηλώνεται το νησί μας πάντα σε μέτρια επίπεδα στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο και δημιουργούν ανασφάλεια στους επιχειρηματίες του τουρισμού για το μέλλον.

Μεγάλο πρόβλημα το αεροδρόμιο μας που λειτουργεί με ελάχιστες πτήσεις και διαρκώς απαξιώνεται, η συγκοινωνία με τα λεωφορεία που δεν είναι καλή ,τα δρομολόγια λίγα και οι ώρες όχι σταθερές, η καθαριότητα που δεν είναι στα «καλύτερα της», ο ελλιπής φωτισμός σε τουριστικές περιοχές, η μη ύπαρξη γραφείων πληροφοριών για τους επισκέπτες , η εικόνα τη χωματερής να καίει δημιουργώντας αλγεινή εικόνα και τόσα άλλα….

Το πιο σημαντικό όμως ζήτημα , είναι ότι δεν γίνεται στοχευμένη, συστηματική προβολή του νησιού μας από τη δημοτική αρχή, κάτι που αποτελεί υποχρέωση της. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού παλεύουν μόνοι τους και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να δημιουργήσουν ικανοποιημένους επισκέπτες.

Η αναρρίχηση, οι καταδύσεις, ο περιπατητικός τουρισμός και τόσες άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μπορούν να αναπτυχθούν εδώ στο ευλογημένο νησί μας. Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζεται να έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο, ένα μπούσουλα ,μια μελέτη, που θα μας οδηγεί βήμα βήμα τι πρέπει να κάνουμε. Και αυτό το είχε υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή, ωστόσο τίποτα ακόμη δεν έγινε.

Ακούστε και ενημερωθείτε για όσα είπαν οι επιχειρηματίες του τουρισμού στο ηχητικό που ακολουθεί!