ΚΑΛΥΜΝΟΣ – Δ.Διακομιχάλης: Ιστορικό γεγονός η λειτουργία της Σχολής Μηχανικών ΕΝ που γίνεται πραγματικότητα

Share

Η Κάλυμνος με τη λειτουργία της Σχολής Μηχανικών ΕΝ καθίσταται Κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ένα όνειρο που αποτέλεσε στόχο όλης της Καλυμνιακής κοινωνίας από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, η ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Μηχανικών ΕΝ, γίνεται πλέον πραγματικότητα όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης μέσω διαδικτύου, στη σελίδα της παράταξης του.

Οφείλουμε να πούμε ότι για το στόχο αυτό είχε δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ένωσαν δυνάμεις για την υλοποίηση του ο Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ο ΓΓ Αιγαίου Μ. Κουτουλάκης, ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού και όλες οι πολιτικές δυνάμεις του νησιού. Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε όλους, με πρώτο τον Πρωθυπουργό που υλοποίησε τη δέσμευσή του.

Με την ανακοίνωση της είδησης επισκεφθήκαμε το Δημήτρη Διακομιχάλη και μας ενημέρωσε ότι έχει δοθεί πράσινο φως για την αγορά του ακινήτου που θα στεγάσει το τμήμα μηχανικών και εντός της εβδομάδας θα γίνει ΔΣ προκειμένου να αποφασιστεί η αγορά ενώ αναμένεται να υπογραφεί άμεσα το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής.

Στη δήλωση που ζητήσαμε από τον Δήμαρχο για την πολύ σημαντική είδηση είπε: «Είναι ένα ιστορικό γεγονός διότι η Κάλυμνος καθίσταται Κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης, που θα συμπληρωθεί με την αναβάθμιση της Σχολής Δυτών με την ψήφιση ενός νέου θεσμικού πλαισίου, ώστε να μπορεί να πιστοποιήσει τα πτυχία των δυτών. Η χρονιά κλείνει για την Κάλυμνο με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού η ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Μηχανικών ΕΝ, γίνεται πραγματικότητα.»

Η φωτό είναι από την τελευταία επίσκεψη του Δημάρχου Δημ. Διακομιχάλη στον Υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, την Παρασκευή που μας πέρασε.

Βίντεο με την ανακοίνωση της είδησης και ευχαριστίες