Κάλυμνος: Δεν κατάφερε η Δημοτική Αρχή να συζητηθεί στο ΔΣ το θέμα της ενδιάμεσης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων – Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε (βίντεο)

Share

Καταψηφίστηκε και δεν κατάφερε η Δημοτική Αρχή να πείσει τις αντιπολιτεύσεις να συζητηθεί το θέμα «Λήψη απόφασης (εκκίνηση διαδικασιών) για τη μίσθωση ακινήτου/ακινήτων για τις ανάγκες που προκύπτουν σχετικά με τη μεταβατική διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων έως την ολοκλήρωση των σχετικών μόνιμων υποδομών», στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες 29 Σεπτεμβρίου 2022, στις 14.00 το μεσημέρι. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Αναμενόμενο ήταν να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από όλες τις αντιπολιτεύσεις για την ώρα (δύο το μεσημέρι) αλλά και για τον τρόπο που έφερε η Δημοτική αρχή το μείζον πρόβλημα της Καλύμνου στο ΔΣ, ως έκτακτο και κατεπείγον, επικαλούμενη τον κ. Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος επισκέφτηκε τη χωματερή και επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης άμεσα διότι υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας και κατάρρευσης του πρανούς της χωματερής.

Κανείς δεν δέχτηκε, ακόμη και η συνεργαζόμενη με τη Δημοτική Αρχή Παράταξη του Μιχάλη Μπούκη, να συζητηθεί αυτό το ζήτημα που ταλανίζει την Κάλυμνο εδώ και χρόνια, «στο πόδι», χωρίς έγγραφη εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών, σε ένα έκτακτο ΔΣ. Το γεγονός εκνεύρισε το Δήμαρχο, Δημήτρη Διακομιχάλη ο οποίος τους είπε ότι, το να καταψηφίσουν τον εξυπηρετεί πολιτικά και ότι θα βγει το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα πει αυτά που θέλει!!! Επίσης ο Δήμαρχος άφησε για άλλη μια φορά αιχμές ότι, υπάρχουν ευθύνες στην Παράταξη του Γιάννη του Γαλούζη για την ενδιάμεση λύση.

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στην σελίδα της Παράταξης του Δημήτρη Διακομιχάλη, σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο, ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωίδης καταγγέλλει τις αντιπολιτεύσεις γιατί αρνήθηκαν , όπως είπε , να συζητηθεί το πού θα μπει ο δεματοποιητής, για να σταματήσουν οι φωτιές στην χωματερή!!!
Δριμεία ήταν η κριτική των αντιπολιτεύσεων και σήμερα, μετά τα όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό ΔΣ.

Με ΔΤ ο Σάκης Χούλλης, επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή συσπείρωση, λέει ότι «..Η Δημοτική Αρχή Διακομιχάλη βλάπτει σοβαρά την υγεία» και ότι «τα οξυμένα προβλήματα του νησιού τα αντιμετωπίζει με τρόπο αναντίστοιχο από τη σοβαρότητα τους, για να μην πούμε, με τρόπο αδιάφορο που καταλήγει να έχει τραγικές συνέπειες για το λαό του νησιού μας. Τώρα κατάλαβε τους κινδύνους;; Τόσα πολλά χρόνια του πήρε για να καταλάβει ότι πρέπει επιτέλους το αίσχος της χωματερής να πάψει, ΟΧΙ για τους φιλοξενούμενους μας, αλλά πρώτα και κύρια για τους κατοίκους του νησιού μας;;;»

Ακολούθησε ΔΤ της Παράταξης Κάλυμνος-Ενότητα-Αναγέννηση, όπου ο επικεφαλής Γιάννης Μαστροκούκος λέει, «Στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος παρουσιάστηκε θρασύς, αλαζονικός, πρόχειρος και συνάμα δειλός και αξιολύπητος» και καυτηριάζει τη στάση του Δημάρχου ο οποίος προσπάθησε να τους πει ότι αν καταψηφίσουν το θέμα θα βγει και θα πει πως φταίνε οι αντιπολιτεύσεις.

Ακολουθούν τα ΔΤ των δυο Παρατάξεων και βίντεο με το ΔΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΥ

«Θρασύς ,επικίνδυνος και αξιολύπητος ο Δήμαρχος του νησιού.»

Στο χθεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος παρουσιάστηκε θρασύς, αλαζονικός, πρόχειρος  και συνάμα δειλός και αξιολύπητος.

Το Συμβούλιο έκτακτο στις δυο (2) η ώρα το μεσημέρι.

Θέμα συζήτησης: «Λήψη απόφασης (εκκίνηση διαδικασιών )για τη μίσθωση ακινήτου/ακινήτων για τις ανάγκες που προκύπτουν σχετικά με την μεταβατική διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων έως την ολοκλήρωση των σχετικών μόνιμων υποδομών»

Η αντιπαράθεση του δημάρχου με  όλες τις Παρατάξεις  του Δημοτικού συμβουλίου κινήθηκε στον άξονα….Μην τολμήσετε να ζητήστε αναβολή και ότι θέλετε να συζητηθεί το ανωτέρω θέμα του πινακίου την Δευτέρα βράδυ σε τακτική συνεδρίαση, γιατί θα βγω και θα πω ότι εσείς φταίτε που καίμε ακόμα τα σκουπίδια.

Αυτό που πραγματικά καίγεται αυτή την στιγμή, κ. Δήμαρχε, είναι τα εγκεφαλικά μας κύτταρα!

Ο δήμαρχος αποκαλύφθηκε! Κυνικά ψυχρά και ξεδιάντροπα, άφησε να εννοηθεί ότι δεν τον ενδιαφέρει η λύση του προβλήματος, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι και η ανάδειξη ενόχων.

Αυτολεξεί είπε ο δήμαρχος: «Μπαίνει το θέμα σε ψηφοφορία το καταψηφίζετε και είμαστε μια χαρά. Ωραία. Είναι θαυμάσια, εμένα η καταψήφιση του θέματος πολιτικά με εξυπηρετεί τώρα….εμένα ξέρετε το ωραιότερο είναι αυτή την στιγμή να μην περάσει το θέμα και το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πω αυτά που θέλω…»

Κύριε δήμαρχε, αρκετά πια με τις δηλώσεις σας , τις προσβολές και τις συκοφαντίες.

Η Καλυμνιακή κοινωνία κουράστηκε και ακούει για λύσεις, μόνο στα λόγια. Κουράστηκε να μιλάτε χρόνια για ανακύκλωση , χωρίς να γίνεται. Κουράστηκε να σας ακούει να λέτε ότι φταιν οι πάντες εκτός του Διακομιχάλη. Η υγεία μας  κλονίζεται καθημερινά από τις διοξίνες και σεις τον Χαβά σας.

Δεν φταίνε τα οικόπεδα κ Διακομιχάλη, δεν φταίνε τα φανταστικά σκάνδαλα που ανακαλύπτεται δεν φταίνε οι Υπηρεσίες τοπικές και κρατικές, δεν φταιν οι εταιρείες ανακύκλωσης, δεν φταιν οι κάδοι, δεν φταιν’ οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται, δεν φταιν οι τάχαμου άγνωστοι  εμπρηστές, ούτε οι αναρτήσεις φωτογραφιών είναι πλαστές και ψεύτικες, δεν φταίει ο Περιφερειάρχης και καλώς έπραξε που σας έβαλε στην θέση σας, δεν φταίει καμιά αντιπολίτευση…. τα καμώματα σας φταίνε, ο πονηρός και δόλιος τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων φταίει.

Καιρός είναι να καταλάβετε ότι πρέπει να αποχωρήσετε. Αρκετή ζημιά έχει γίνει στην Κάλυμνο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Η σημερινή ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ! συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2 το μεσημέρι, με θέμα:

Λήψη απόφασης (εκκίνηση διαδικασιών) για τη μίσθωση ακινήτου/ακινήτων για τις ανάγκες που προκύπτουν σχετικά με τη μεταβατική διαχείριση αστικών στέρεων αποβλήτων Δήμου Καλυμνίων…, ήταν αποκαλυπτική για το πως η δημοτική αρχή Διακομιχάλη αντιμετωπίζει, τα οξυμένα προβλήματα του νησιού. 

Αποκαλύφθηκε ο,τι τα αντιμετωπίζει  με τρόπο αναντίστοιχο από τη σοβαρότητα τους, για να μην πούμε, με τρόπο αδιάφορο που καταλήγει να έχει τραγικές συνέπειες για το λαό του νησιού μας.

Αναρωτιόμαστε, από που τους προκύπτει, το έκτακτο σε ώρα εργάσιμη, με παρουσία μόλις 15 δημοτικών συμβούλων και άλλων 3-4 στο zoom, ενώ θα μπορούσε να γίνει σε τακτική συνεδρίαση απογευματινή ώρα με την παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων, αλλά και φορέων και κατοίκων του νησιού μας. 

Μάλιστα ο δήμαρχος, για να ενισχύσει την άποψη του, επικαλέστηκε τη παρουσία του κ. Λέκκα, ώστε να μας πει ότι υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος, σε περίπτωση σεισμού ή έντονων καιρικών φαινομένων.

Ανακάλυψε την Αμερική ο δήμαρχος;

Τώρα κατάλαβε τη σοβαρότητα του προβλήματος;

3 και βάλε χρόνια, τη τελευταία μόνο φορά στη διοίκηση του Δήμου, τώρα κατάλαβε τους κινδύνους? Τόσα πολλά χρόνια του πήρε για να καταλάβει ότι πρέπει επιτέλους το αίσχος της χωματερής να πάψει, ΟΧΙ για τους φιλοξενούμενους μας, αλλά πρώτα και κύρια για τους κατοίκους του νησιού μας?

Τους ενόχλησε μάλιστα, η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την συμμετοχή φορέων του νησιού μας στη συνεδρίαση του ΔΣ. Φαίνεται ότι φοβούνται τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση που είναι συσσωρευμένη, όχι μόνο για το συγκεκριμένο πρόβλημα!

Αρχικά μας κατηγόρησαν, ότι η άρνηση, ΟΧΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ, αλλά η άρνηση συζήτησης του θέματος ως κατεπείγοντος  (χωρίς εισήγηση και στις 2 η ώρα το μεσημέρι), έχει να κάνει με ψηφοθηρικούς λόγους, στη συνέχεια ακούσαμε και ότι ¨τελικά κάποιοι δε θέλουν τη λύση του προβλήματος!¨. Το λένε αυτοί που χρόνια τώρα διαιωνίζουν το πρόβλημα και είναι μέρος του προβλήματος!

Οι τοποθετήσεις στελεχών της δημοτικής αρχής ξεπερνούν, και τα πιο Χιτσοκοκικά σενάρια εγκλημάτων! Γιατί είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ η αδιαφορία της δημοτικής αρχής και στο θέμα της χωματερής!

Μάλιστα με θράσος ο δήμαρχος λέει ότι η καταψήφιση του κατεπείγοντος τον συμφέρει πολιτικά,  είπε την αλήθεια, δηλαδή, ότι έφερε το θέμα με το τρόπο αυτό, ώστε να καταψηφιστεί, και ως άλλος Influencer να βγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κάνει ¨παιχνίδι¨.

Ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν μας κατηγόρησαν ότι βάζουμε εμείς τη φωτιά στα σκουπίδια!

Εμείς από τη πλευρά μας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο δήμαρχο, οτι τουλάχιστον 4 φορές είτε με μορφή ερωτήσεων είτε με προτάσεις ζητήσαμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Και η πρόταση αυτή σκόνταφτε, στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Σε κάθε περίπτωση όποτε έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ολοκληρωμένη πρόταση, για την ενδιάμεση λύση αλλά και συνολικά τη διαχείριση των απορριμμάτων,  που απαντά πάνω στις πραγματικές ανάγκες του λαού του νησιού μας.

ΒΙΝΤΕΟ