Kάλυμνος: Δυο νέες διακομιδές ασθενών λόγω επιδείνωσης της κατάστασης τους

Share

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και ο «Γολγοθάς» στη μονάδα covid 19 του Νοσοκομείου Καλύμνου για ασθενείς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζεται. Δύο ασθενείς συμπατριώτες μας που νοσηλεύονταν στην ΜΑΦ covid του Νοσοκομείου, μια γυναίκα 37 ετών και ένας άνδρας 72 ετών, διασωληνώθηκαν και μεταφέρονται σε Νοσοκομεία Αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 37χρονη μεταφέρεται τελικά με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη Σάμο και ο 72χρονος αναχώρησε μέσα σε ειδική κάψουλα με Σινούκ, νωρίς το απόγευμα, για νοσοκομείο της Κρήτης. Πιθανότατα να κριθεί αναγκαία και η διακομιδή τρίτου ατόμου, μιας άλλης γυναίκας , της οποίας η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, τρία από τα άτομα που νοσηλεύονταν στη μονάδα covid ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις ηλικιακές και αυτό επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο. Ευχόμαστε στους δυο συμπατριώτες μας να αναρρώσουν και να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα παιδιά τους το ταχύτερο δυνατόν.

H γενικότερη εικόνα του νησιού είναι κάκιστη όσον αφορά τα κρούσματα και τη διασπορά του ιού και πολύ πιθανό να εμφανιστεί χειρότερη μετά το πέρας της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα μόνα όπλα στη φαρέτρα ενάντια στον αόρατο εχθρό είναι η τήρηση των μέτρων για λίγο ακόμη, η αποφυγή συγχρωτισμού, τα συχνά self test και ο εμβολιασμός. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται!!

Ειρήνη Χαλκίτη (Οι φωτό είναι αρχείου)