Κάλυμνος: Εγκαίνια ανακαινισμένης Πτέρυγας Χειρουργείων, παρουσία του Χρήστου Ροΐλού (pics n videos)

Share

 

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων της νέας ανακαινισμένης πτέρυγας χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλύμνου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου, του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστου Ροϊλού, του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημητρίου Διακομιχάλη, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαστροκούκου και του Επάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλή. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης, η τέως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Αικατερίνη Εμμανουήλ, μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, ο πρόεδρος του ΙΣΕΚ κ. Γεράσιμος Αποστολάτος, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και πολίτες. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

To έργο αυτό δίνει πνοή στο Νοσοκομείο Καλύμνου, αναβαθμίζει τις δυνατότητές του και με μεγάλη χαρά παραδόθηκε, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νικόλαο Φανιό, προς χρήση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε όσους χρειαστούν τις υπηρεσίες των χειρουργείων.

Ακολουθεί ΔΤ Της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για το γεγονός

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων της νέας ανακαινισμένης πτέρυγας χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλύμνου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου, του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστου Ροϊλού, του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημητρίου Διακομιχάλη, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Ιωάννη Μαστροκούκου και του Επάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλή.

Η ανακαίνιση της Πτέρυγας Χειρουργείων αφορούσε:

– Πλήρη ανακατασκευή της παλαιάς αίθουσας χειρουργείου με αντικατάσταση δαπέδου, αντικατάσταση των παλαιών πλακιδίων στους τοίχους και τοποθέτηση νέων.

– Εκμετάλλευση παρακείμενου χώρου όπου υπήρχε παλαιά αίθουσα τοκετών που δεν χρησιμοποιούταν και δημιουργία νέας αίθουσας χειρουργείου με τοποθέτηση δαπέδου και τοποθέτησης πλακιδίων, χειρουργικής τράπεζας και προβολέα χειρουργείου.

-Συντήρηση και ανακαίνιση του υπάρχοντος σηπτικού χειρουργείου με τοποθέτηση δαπέδου και εκμετάλλευση παρακείμενου δωματίου για τη δημιουργία αίθουσας ανάνηψης.

– Τοποθέτηση αγώγιμου πατώματος σε όλη την πτέρυγα, αλλαγή εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, τοποθέτηση ανοξείδωτων πάγκων, τοποθέτηση νιπτήρων, τοποθέτηση ψευδοροφών και γυψοσανίδων.

Την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ομάδας ορθοπεδικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στα πλαίσια δράσης συνέργειας του Γ.Ν. Καλύμνου και του Γ.Ν. Ρόδου, η οποία με επικεφαλής τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου κύριο Μιχαήλ Σοκορέλο, μετακινήθηκε εθελοντικά στο Νοσοκομείο Καλύμνου και επί μια εβδομάδα πραγματοποίησε αρθροπλαστικές ορθοπεδικές επεμβάσεις (γόνατος και ισχύου) σε ασθενείς των νήσων του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα χειρουργείων του Νοσοκομείου Ρόδου, αξιοποιώντας τη νέα Πτέρυγα Χειρουργείων, με την υποστήριξη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός δήλωσε : «Η κοινή αυτή δράση ανέδειξε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των Νοσοκομείων Ρόδου και Καλύμνου και έτυχε των ευμενών σχολίων τόσο των ασθενών, όσο και της τοπικής κοινωνίας και για τους λόγους αυτούς συγχαίρω τους Διοικητές των δυο νοσοκομείων Σταύρο Τσαντή και Νικόλαο Φανιό για την άρτια προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση της όλης διαδικασίας».

Ακολουθούν βίντεο από τον αγιασμό και την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων της Πτέρυγας Χειρουργείων