Κάλυμνος: Ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για τη μείωση του κινδύνου πλημμύρας από τα όμβρια ύδατα

Share

Ειδική μεικτή συνεδρίαση του ΔΣ Καλύμνου για τη μείωση του κινδύνου πλημμύρας από τα όμβρια ύδατα. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, δημόσια ειδική μεικτή συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στον όροφο του Πνευματικού Κέντρου, στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης της συνεδρίασης 19:30 ,δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης: «Παρουσίαση περιεχομένου σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση του Ερευνητικού Προγράμματος με τίτλο: «ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΚΑΛΥΜΝΟ». Εισηγητής θα είναι ο Δρ Ευθύμης Λέκκας.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και υπήρξε πάντα στις πρώτες θέσεις της προεκλογικής ατζέντας της Παράταξης Διακομιχάλη, σε κάθε προεκλογική περίοδο. Ωστόσο η επίλυση του προβλήματος είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει «σπαζοκεφαλιά» και φαντάζει από πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Πραγματικά περιμένουμε όλοι με αγωνία να δούμε τι θα πει ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Λέκκας από τη μία, και από την άλλη πώς θα περάσουμε άλλο ένα χειμώνα με τον κίνδυνο των πλημμυρών , κυρίως στον εμπορικό δρόμο του νησιού, πιο ορατό από ποτέ εξαιτίας της κλιματικής κρίσης που μας δείχνει «τα δόντια της» όλο και περισσότερο.

Να θυμίσω ότι όταν ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ η έκθεση με τίτλο: «Μείωση Κατολισθητικής Επικινδυνότητας σε Περιοχές Ιδιαίτερου Γεωδυναμικού και Σεισμοτεκτονικού Καθεστώτος. Η Νήσος Κάλυμνος», παρουσία και πάλι του κ. Λέκκα, ο ίδιος είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια του ΔΣ στη μεγάλη διακινδύνευση που αντιμετωπίζει η περιοχή μας λόγω πλημμυρικών φαινομένων και έδωσε ξεκάθαρα να καταλάβουν όσοι παρακολουθούσαν τη συζήτηση ότι, ένα ακραίο πλημμυρικό φαινόμενο μέσα στην πόλη δεν θα μπορέσεις να «το πιάσεις» και ότι πρέπει να στραφούμε σε άλλες διαδικασίες , όπως καινοτόμα έργα, σε συγκεκριμένα σημεία και με συγκεκριμένο τρόπο. Παλιού τύπου έργα δεν αποδίδουν πλέον, είχε δηλώσει.

Αναμένουμε λοιπόν τι θα συζητηθεί αυτή τη φορά και κυρίως τι θα προταθεί από τον  κ. Λέκκα για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, το πολυσυζητημένο μα μέχρι τώρα άλυτο.