Κάλυμνος: Εκδήλωση ενημέρωσης από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο για το σακχαρώδη διαβήτη υπό την αιγίδα του Επαρχείου

Share

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολύ όμορφη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη, που διοργανώθηκε από το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου και υπό την αιγίδα του Επαρχείου ΠΕ Καλύμνου, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2023. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Οι μαθητές, στην κεντρική πλατεία του νησιού, στο χώρο μπροστά από το Επαρχείο μέσα από διάφορες δραστηριότητες , μετέφεραν μηνύματα και προσπάθησαν να ευαισθητοποίησαν το κοινό για τη μάστιγα του Σαχκαρώδη Διαβήτη.

Το μήνυμα του Επάρχου κ. Μανώλη Μουσελλή για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2023 , αναφέρει τα παρακάτω:

“Παγκόσμια ημέρα διαβήτη σήμερα και από το Επαρχείο στέλνουμε το μήνυμα της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας για στην σύγχρονη μάστιγα.
Η ενημέρωση και η αναγνώριση του κινδύνου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή στην καθυστέρηση της νόσου και των επιπλοκών της. Για τα άτομα με Διαβήτη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των διαβητικών επιπλοκών.
Την αναμετάδοση του μηνύματος ανάλαβαν τα μικρά παιδιά των δημοτικών σχολείων, δείχνοντας έτσι και την συμπαράσταση τους στους μικρούς τους φίλους που έχουν πληγεί από αυτήν την ασθένεια.
Ενημέρωση και δράση για να τιθασεύουμε τον διαβήτη.”