Κάλυμνος: Ενημερωτική συνέντευξη Δημάρχου και Αντιδημάρχου Υγείας & Πρόνοιας για τη στελέχωση του ΠΙ Ψερίμου (video)

Share

 

Κάλυμνος: Ενημερωτική συνέντευξη Δημάρχου και Αντιδημάρχου Υγείας & Πρόνοιας για τη στελέχωση του ΠΙ Ψερίμου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Μαστροκούκος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Υγείας -Πρόνοιας, Γιώργο Χούλλη, την Παρασκευή 10 Μαϊου το πρωί στο Δημαρχείο και ενημέρωσαν για την τοποθέτηση οπλίτη ιατρού ώστε να καλυφθεί η κενή θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψερίμου, όπως επιθυμούσαν και οι κάτοικοι μιας και αυτή η λύση διαχρονικά φαίνεται να τους ικανοποιεί.

Αρχικά ο Γιάννης Μαστροκούκος αναφέρθηκε στις προσπάθειες και στις επαφές που έγιναν προκειμένου να γίνει αντιληπτή από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης η επιτακτική ανάγκη πλήρωσης της συγκεκριμένης θέσης, όπως επίσης και στην μεσολάβηση του υφυπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Παππά.

Παράλληλα ο κ. Μαστροκούκος σχολίασε την προκήρυξη που «βγήκε στον αέρα» για έναν ιατρό που θα καλύψει δύο θέσεις, μία για το ΠΙ του Βαθύ και μία για το ΠΙ της Ψερίμου, λύση  με την οποία διαφώνησαν κάθετα Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος. Δεν είναι δυνατό, όπως είπαν, ένας γιατρός να εξυπηρετεί ταυτόχρονα δύο ΠΙ, επί καθημερινής βάσεως όταν μάλιστα μεσολαβεί και θάλασσα μεταξύ τους.

Τέλος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορεί το ιατρείο να λειτουργήσει, διότι είναι σε άθλια κατάσταση. Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες θα μεταβεί στην Ψέριμο ο Αντιδήμαρχος Υγείας και η Αντιδήμαρχος, Καλλιόπη Κουτούζη.

Ο κ. Χούλλης από την πλευρά του τοποθετήθηκε λέγοντας ότι από τον Δεκέμβριο του 2023 γίνονται προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και δυνατότητα, ούτε είναι ηθικό ένας γιατρός να αναλάβει δυο περιφερειακά ιατρεία. Επιπλέον κατέστησε σαφές ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται για μια μονιμότερη λύση.

Ακολουθεί συνέντευξη τύπου