Κάλυμνος: Επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού (videos)

Share

Κάλυμνος: Επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού με αισιοδοξία και προτροπές για την τήρηση των μέτρων

Συνέντευξη από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου και Σύμβουλο του ΕΒΕΔ Άγγελο Καλαθιανάκη και από τον Επιχειρηματία της Εστίασης Γιώργο Πέρο.

Αγγ. Καλαθιανάκης: Ας μην μας πάνε πίσω λάθος επιλογές ή λάθος πρακτικές. Τώρα έχουμε εμπειρία και ξέρουμε!

Γιώργος Πέρος: Πρέπει να φέρουμε τους νέους που εργάζονται στην Κω να εργαστούν εδώ στο νησί. Αυτοί είναι η επόμενη γενιά και αυτοί θα αλλάξουν την Κάλυμνο!

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

«Πήρε μπρος η μηχανή» και ξεκίνησε και πάλι η οικονομική δραστηριότητα της Καλύμνου από τη Δευτέρα 24 Μαΐου, μετά την άρση των ειδικών περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν. Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών τόσο του λιανεμπορίου και της εστίασης όσο και του τουρισμού, οι οποίοι ζητούν από τους πολίτες να σεβαστούν και να τηρούν τα μέτρα.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου και Σύμβουλο του ΕΒΕΔ κ. Άγγελο Καλαθιανάκη και τον Επιχειρηματία της Εστίασης κ. Γιώργο Πέρο .

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και Σύμβουλος του Επιμελητηρίου, αφού ευχήθηκε καλή σαιζόν στους επαγγελματίες του νησιού, είπε ότι βλέπει με αισιοδοξία το άνοιγμα της αγορά και ότι με την εργασία θα επιστρέψουν και τα χαμόγελα και μας ενημέρωσε για το διαρκή αγώνα που γίνεται όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να υλοποιηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών.

Αναφέρθηκε στις απώλειες των συμπατριωτών μας εξαιτίας της πανδημίας και τόνισε πως από μόνο του αυτό το γεγονός πρέπει να μας κάνει να τηρούμε τα μέτρα ,και αυτό αποδεικνύει και την αλληλεγγύη μας προς τον συνάνθρωπο. «Ας μην μας πάνε πίσω λάθος επιλογές ή λάθος πρακτικές, τώρα έχουμε εμπειρία και ξέρουμε, λέει ο ίδιος.

Ο κ. Καλαθιανάκης δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει και για τις προσπάθειες που έγιναν για τους ανθρώπους της εστίασης, που όπως είπε μπορεί να πήραν κάποιες επιπλέον επιχορηγήσεις από το κράτος, αλλά το άξιζαν διότι έχουν πληγεί βάναυσα . Επίσης , απευθυνόμενος στα μέλη του Συλλόγου, είπε πως μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για όλα τα θέματα, μέσω της σελίδας του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και από τον προσωπικό του λογαριασμό fb, στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στην πρώτη μέρα έναρξης των οικονομικών δραστηριοτήτων, δήλωσε πως δεν υπήρξαν προβλήματα, παρά μόνο μία παρεξήγηση η οποία λύθηκε άμεσα και είχε να κάνει με τους ελέγχους για τις άδειες των κοινόχρηστων χώρων. Κλείνοντας τη συνέντευξη δήλωσε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν εκπροσωπεί απλά τα μέλη του αλλά βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους και τα στηρίζει.

 

Ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Πέρος αφού ευχήθηκε καλή σαιζόν στους συναδέλφους του, αναφέρθηκε στη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η εστίαση επτά μήνες κλειστή και δήλωσε ικανοποιημένος από την οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση μέχρι τώρα, αν και μέρος από τις χρηματοδοτήσεις θα πρέπει να επιστραφεί και χρειάζεται λίγη παραπάνω ενίσχυση.

Αναφερόμενος στα νέα παιδιά, είπε ότι τα παιδιά προσέχουν και τηρούν τα μέτρα και ότι τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν από αυτά. Οι επαγγελματίες έχουν προετοιμαστεί σωστά και είμαι πολύ αισιόδοξος, πρόσθεσε.

Απαντώντας στο ερώτημα που του θέσαμε αν υπήρξε βοήθεια από τους βουλευτές του Νομού όλο αυτό το διάστημα για την επίλυση των προβλημάτων τους, ο κ. Πέρος απάντησε λέγοντας ότι, δεν πρέπει να είμαστε άδικοι και ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν μια και είναι και οι ίδιοι Δωδεκανήσιοι και αγαπούν τα νησιά.

Επίσης ζήτησε από τον κόσμο της εστίασης να ηρεμήσουν, να είναι ενωμένοι και αγαπημένοι, να σταματήσει η γκρίνια και να μην τα περιμένουν όλα από την κυβέρνηση, για να μπορέσουν να δουλέψουν όλοι , μια και μιλάμε για οικογενειάρχες με υποχρεώσεις και την αγωνία της επιβίωσης, πρόσθεσε.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στους νέους που εργάζονται στην Κω και είπε ότι πρέπει να πιστέψουμε σε αυτούς, είναι επαγγελματίες και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να τους φέρουμε να δουλέψουν εδώ στο νησί μας ,διότι θα έχουν και καλύτερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εμείς θα τους δείξουμε τα βήματα , θα τους μάθουμε να δουλεύουν σωστά, γιατί αυτοί είναι η επόμενη γενιά και αυτοί θα αλλάξουν την Κάλυμνο, τόνισε ο κ. Πέρος.