Κάλυμνος: Επίσημη παρουσίαση μιας νέας Δημοτικής Παράταξης μέχρι τέλος του χρόνου

Share

Μέχρι τέλος του 2022 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση μιας νέας Δημοτικής Παράταξης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, και τα ιδρυτικά μέλη της ευελπιστούν ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές τον Οκτώβρη του 2023. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η πρώτη επίσημη αναφορά για αυτή τη νέα Παράταξη έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο και τέως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ποθητό Μαγκούλια, με αφορμή την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του από την Παράταξη Νέα Κάλυμνος, με επικεφαλής τον Γιάννη Γαλουζή.

Ο κ. Μαγκούλιας είχε πει δημοσίως ότι, αν και η ανεξαρτητοποίησή του έγινε για άλλους λόγους, όντως εκκολάπτεται μία νέα παράταξη, ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων αποτελούν τον «πυρήνα» του νέου πολιτικού σχηματισμού και πως ο ίδιος δεν έχει βλέψεις να είναι επικεφαλής σε αυτόν.

Όπως ήταν φυσικό η είδηση αυτή προκάλεσε «σιωπηρή» αναστάτωση στις παρατάξεις και πολλές συζητήσεις στην κοινωνία. Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν από τότε και πολλά είναι τα ονόματα που έχουν ακουστεί ότι συμμετέχουν και ποιοι ενδιαφέρονται να είναι «αρχηγοί». Ηχηρά ακούγεται το όνομα γυναίκας, η οποία είναι Δημοτική Σύμβουλος.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι, οι διεργασίες διεύρυνσης της Παράταξης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ότι αναζητούνται υποψήφιοι χαμηλού προφίλ, που μοναδικό, κοινό στόχο θα έχουν να «ταράξουν τα νερά» γιατί η Κάλυμνος έχει βαλτώσει από τα πολλά προβλήματα.

Ωστόσο δεν προβλέπεται να είναι μια εύκολη υπόθεση η συμμετοχή της Νέας Παράταξης στις Δημοτικές εκλογές. Κι αυτό το λέω γιατί συμπεριλαμβάνονται σε αυτή Δημοτικοί Σύμβουλοι άλλων παρατάξεων, οι επικεφαλής των οποίων δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια…

Επίσης ένα άλλο ζήτημα που αν επαναληφθεί θα δυσκολέψει πολύ την εξεύρεση υποψηφίων είναι, αν θα κατέβουν και πάλι πολλές παρατάξεις στις εκλογές. Τότε πραγματικά θα γίνει «μάχη» για την στελέχωση των ψηφοδελτίων. Ήδη άρχισαν τοποθετήσεις από ορισμένους επικεφαλής που κάνουν «άνοιγμα» προς όλους και μιλούν για συνεργασίες αντιλαμβανόμενοι και οι ίδιοι το πρόβλημα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, καλοδεχούμενη η Νέα Παράταξη! Λέμε ναι σε κάθε τι νέο και είμαστε σίγουροι ότι το κίνητρο όλων είναι μία καλύτερη Κάλυμνος.