Κάλυμνος: Επίσκεψη Γ. Γ. Δημόσιας Τάξης κ Ναυτιλίας για τις εγκαταστάσεις Σένγκεν και την Πύλη εισόδου σε ετήσια βάση (φωτος κ βίντεο)

Share

 

Επίσκεψη Γ. Γ. Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας για τις εγκαταστάσεις Σένγκεν και την λειτουργία της Πύλης εισόδου σε ετήσια βάση . Συνάντηση με φορείς τουρισμού. Σύσκεψη στο Επαρχείο

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Την Κάλυμνο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης  Μ. Λογοθέτης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Ευαγ. Κυριαζόπουλος, οι οποίοι ήρθαν για να επιθεωρήσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του διαβατηριακού ελέγχου Σένγκεν και για  άλλα θέματα αρμοδιότητάς τους. Κατά την άφιξη τους στο λιμάνι του νησιού τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του νησιού Γάννης Μαστροκούκος με μέλη της δημοτικής αρχής, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Β΄ Ευάγγελος Καραθάνος και ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής.

Οι Γενικοί Γραμματείς κατά την επιθεώρησή τους διαπίστωσαν την αρτιότητα των υποδομών που δημιούργησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτό όπως επίσης και για το καλό κλίμα και τη συνεργασία και ανακοίνωσαν ότι, το λιμάνι μας θα είναι λιμάνι εισόδου – εξόδου από τη Χώρα σε ετήσια βάση, ως συνέχεια της συμφωνίας υποδοχής τουριστών από τρίτες Χώρες -Τουρκία με άμεση και γρήγορη έκδοση βίζας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο λιμάνι, στην αίθουσα επιβατών όπου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού,  οι οποίοι έθεσαν στους Γενικούς Γραμματείς θέματα που τους απασχολούν. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έθεσαν σειρά ζητημάτων του νησιού μας όπως, τη μείωση του ΦΠΑ στο 17% , την αναγκαιότητα να διασωθεί  η ΑΝΕΚ και τη λειτουργία της Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Για όλα αυτά μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΔΛΤ Αναστάσης Τρικοίλης ο οποίος κατάφερε με πολύ δουλειά να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα εντός χρονικών ορίων ώστε να μπορέσει και η Κάλυμνος να καρπωθεί τα οφέλη από τη Visa express των Τούρκων πολιτών και τη λειτουργία της Πύλης εισόδου σε ετήσια βάση. Ο κ. Τρικοίλης αναφέρθηκε με την ευκαιρία και στις ανάγκες που υπάρχουν στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλύμνου και στον Μελιτσάχα και είναι μεγάλες, την διαχείριση της δύσκολης καθημερινότητας και τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν. Ειδικά για την καθημερινότητα ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών όπως επίσης και την υποστήριξη όλων ώστε να υπάρχει καλή συνεργασία για το καλό της Καλύμνου.

Οι δυο Γενικοί Γραμματείς πραγματοποίησαν επίσης επίσκεψη στον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελλή και έγινε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων κ.α. Εκεί εκτός από τα σημαντικά θέματα του διαβατηριακού ελέγχου Σένγκεν και την Πύλη εισόδου σε ετήσια βάση, συζητήθηκε και η ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού για να λειτουργήσει ή δομή όπως πρέπει και το ζήτημα της υψηλής φορολόγησης των σκαφών που εισέρχονται στην Κάλυμνο. Ο Έπαρχος επίσης εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη του Νήσος Κάλυμνος και της ΑΝΕΚ.

 

Ευχαριστούμε την Εύη Κουκιαϊνη για μερικές από τις φωτό