Κάλυμνος: Επίσπευση διαδικασιών για κατασκευή εξωτερικής αποβάθρας – Δήλωση Μιχ. Μπούκη

Share

Επίσπευση διαδικασιών για την ωρίμανση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή αποβάθρας Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνου» για την υποβολή προς χρηματοδότηση – Δήλωση του προέδρου του ΔΛΤ, Μιχάλη Μπούκη

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Επιστολή από το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, με ημερομηνία 31 Μαϊου 2023, έλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου, Μιχάλη Μπούκης, η οποία περιείχε μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για ένα έργο το οποίο εντάσσεται στα μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Κάλυμνος και που όταν υλοποιηθεί θα δώσει άλλη πνοή ανάπτυξης στο νησί, την «Κατασκευή αποβάθρας Ο/Γ σκαφών εξωτερικά του λιμένα Καλύμνου». Την επιστολή υπογράφει ο ΓΓ Αιγαίου, Μανώλης Κουτουλάκης.

Το έργο αυτό, όπως αναφέρεται στην επιστολή, έχει αποτυπωθεί προς χρηματοδότηση ,με προϋπολογισμό 11.945.000,00 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου «εφαρμόζοντας την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική της στο νησιωτικό χώρο με το πρόγραμμα «Μεταφορές 2021-2027». Μάλιστα λόγω της υψηλής ωριμότητάς του, το έργο έχει προταθεί ως άμεσης προτεραιότητας, ενώ έχουν δρομολογηθεί από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ενέργειες για την αντιμετώπιση τεχνο-οικονομικών ζητημάτων που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Η ικανοποίηση του προέδρου του ΔΛΤ, Μιχάλη Μπούκη είναι μεγάλη μετά από αυτή την αισιόδοξη εξέλιξη , μια και ο ίδιος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ωρίμανση του έργου αυτού το οποίο «παλεύει» να ολοκληρώσει από το 2006.

 Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου του ΔΛΤ Μιχάλη Μπούκη στο NEWS-POLITICS
«Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση διότι οι προσπάθειες πολλών χρόνων προκειμένου να λυθεί το λιμενικό πρόβλημα της Καλύμνου, επιτέλους φθάνουν σε αίσιο τέλος. Θεωρώ ότι το σημαντικότερο έργο της τρέχουσας θητείας μου ως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είναι η ολοκλήρωση , μετά από πολλά χρόνια, των μελετών για την αποκατάσταση της εξωτερικής αποβάθρας.

Επίσης εκφράζω την ικανοποίησή μου διότι το έργο αυτό προβλέπεται να ενταχθεί ως το πλέον ώριμο έργο για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Μεταφορές 2021-2027» του Υπουργείου Ναυτιλίας , προκειμένου να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση και υλοποίησή του. Θα συνεχίσω να εργάζομαι με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου αυτού, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα για το νησί.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΛΤ ΚΑΛΥΜΝΟΥ