Κάλυμνος: Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και τη ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ (φωτορεπορτάζ)

Share

Κάλυμνος: Επιτυχής η Εθελοντική Αιμοδοσία της Κυριακής 28 Νοεμβρίου, με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και τη ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία και η λήψη δείγματος μυελού των οστών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, στο χώρο της αιμοδοσίας στο ανοιχτό θέατρο Χώρας. Συνδιοργανωτές για αυτό το «ραντεβού ζωής», δίπλα στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλύμνου, ήταν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Παντελεήμων», η ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας και η ΟΝΝΕΔ.

Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς αίματος, μεταξύ αυτών και νέοι άνθρωποι, γεγονός που μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι εδώ, παρά τα αντίθετα απογοητευτικά μηνύματα και γεγονότα των ημερών μας.

Ο νέος πρόεδρος τον Εθελοντών Αιμοδοτών, Ηλίας Νυστάζος, με τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει, ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες, το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλύμνου, τη συνεργάτιδα του Συλλόγου Αρχοντούλα Αλεξίου για τη λήψη δειγμάτων μυελού των οστών και όλους τους συνδιοργανωτές της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο κ. Νυστάζος σε δηλώσεις του είπε ότι, είναι πολύ ευχάριστο ένας φορέας να πλαισιώνει και να στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των Εθελοντών Αιμοδοτών και μακάρι και άλλοι φορείς να μιμηθούν αυτή την κίνηση, να ακολουθήσουν και να έρθουν κοντά μας. Όλοι μαζί μπορούμε!, πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Καλαθιανάκης, αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΔ, είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αγάπης για τον συνάνθρωπο και αλληλεγγύης, ευχαρίστησε το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και τόνισε ότι η οργάνωση είναι δίπλα και στηρίζει το έργο τους. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή νέων στην εθελοντική αιμοδοσία.

Παρόντες στο ραντεβού ζωής ήταν και ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, η Διοικήτρια του νοσοκομείου Καλύμνου Αικατερίνη Εμμανουήλ και η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ελένη Βάλλα.

Το έργο των Εθελοντών Αιμοδοτών είναι γνωστό, διαχρονικό και πολύτιμο. 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής. Το αίμα δεν παρασκευάζεται αλλά προσφέρεται από υγιείς και ανιδιοτελείς δότες. 

Η αιμοδοσία είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη αίματος. 
Συγχαρητήρια σε όλους!!