Κάλυμνος: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση της χωματερής μετά το κλείσιμο της

Share

Ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, μέσω της σελίδας του στο fb  αναρτώντας ένα βιντεάκι,  ανακοίνωσε πως εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την ανάπλαση της χωματερής και ταυτόχρονα κατηγόρησε  τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μαστροκούκο  ότι καταψήφισε το κλείσιμο της χωματερής στην ουσία, όταν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε την δαπάνη για την ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Ο δήμαρχος τόνισε πως όλες αυτές οι προσπάθειες είναι σημαντικές και εξελίσσονται παράλληλα, δηλαδή η λειτουργία του δεματοποιητή και η ανάπλαση της χωματερής γιατί όλα μαζί, με τη συνδρομή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οδηγούν στην ολοκλήρωση της ενδιάμεσης λύσης, όσο αφορά στο «πονεμένο», κρίσιμο για το νησί ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Να θυμίσουμε ότι μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο Δημήτρης Διακομιχάλης εξέδωσε αιχμηρό δελτίο Τύπου, κατηγορώντας τον Γιάννη Μαστροκούκο για στείρα αντιπολίτευση, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι  η μελέτη δεν μπορούσε να εκπονηθεί νωρίτερα διότι δεν θα ανταποκρινόταν στο πραγματικό ανάγλυφο που πρέπει να αποκατασταθεί.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή είναι «ζορισμένη» διότι, το μείζον πρόβλημα της Καλύμνου, η καύση των απορριμμάτων, δεν σταμάτησε και είμαστε στους δύο – τρεις δήμους πανελλαδικά που δεν τα κατάφεραν ακόμα, οι πολίτες διαμαρτύρονται καθημερινά, οι επισκέπτες αντικρύζουν αλγεινές εικόνες και τα πρόστιμα, από την ΕΕ «πέφτουν».  Επίσης το ζήτημα αυτό αποτελούσε σημαία σε κάθε προεκλογική περίοδο για τον Δημήτρη Διακομιχάλη και σίγουρα πρέπει να τρέξει «κατοστάρι» για να καταφέρει να παρουσιάσει πρόοδ , μέχρι τις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023.

Ακολουθεί το βίντεο και το ΔΤ

https://www.facebook.com/100064757344311/videos/151619201104477

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και καιρό η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ΧΑΔΑ να κλείσει. Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποκαθιστά  κάτι που θα μπορούσε να είχε τελειώσει  από το 2015 : Την ενδιάμεση λύση της δεματοποίησης και το κλείσιμο του ΧΑΔΑ.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι που ούτε ακόμη και τώρα δεν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν και καταψηφίζουν κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Φαίνεται τους αρέσει το θέαμα. Φαίνεται ότι ηδονίζονται με την στείρα αντιπολίτευση.

Δυστυχώς και είναι κρίμα που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος καταψήφισε χθες την ανάθεση της μελέτης για την αποκατάστασης της χωματερής.

Ο κ. Μαστροκούκος όφειλε να  γνωρίζει ότι η μελέτη δεν μπορούσε να εκπονηθεί νωρίτερα διότι δεν θα ανταποκρινόταν στο πραγματικό ανάγλυφο που πρέπει να αποκατασταθεί. Κρίμα.