Κάλυμνος: Φαντασμαγορική η αναπαράσταση της πυρπόλησης φρεγάτας του Oθωµανικού στόλου κατά τη διάρκεια της Ναυµαχίας του Γέροντα (pics n video)

Share

Φαντασμαγορική η αναπαράσταση της πυρπόλησης φρεγάτας του Οθωμανικού στόλου κατά τη διάρκεια της Ναυμαχίας του Γέροντα, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Επαρχείο ΠΕ Καλύμνου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το μοναδικό θέαμα με συγκίνηση και ενθουσιασμό. Τα μηνύματα από το γεγονός διαχρονικά. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ / halkiti@gmail.com

Είναι η δεύτερη φορά που το Επαρχείο Καλύμνου διοργανώνει την αναπαράσταση αυτή με μεγάλη επιτυχία, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα και αποτελεί πλέον θεσμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι του κλήρου, πολιτικά πρόσωπα , εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. Παρόντες, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, οι βουλευτές της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, Ιωάννης Παππάς και Βασίλης Υψηλάντης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνης Γιαννικουρής, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Γαβαλά, ο νυν Διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου Νικόλαος Φανιός, η τέως Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ κ.α.

Συγχαρητήρια στο Επαρχείο Καλύμνου και στην ομάδα του για την άρτια διοργάνωση , στους χορηγούς και σε όλους του φορείς που συνέπραξαν για το μοναδικό αυτό γεγονός.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και βίντεο από την αναπαράσταση.