ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Γ. Μαστροκούκος-Το έργο του δίδυμου Διακομιχάλη – Θανάτση είναι εντελώς καταστροφικό” (VIDEO)

Share

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαστροκούκος, πλαισιωμένος από τους συμβούλους της παράταξης, Μιχάλη Λελέκη και Μιχάλη Καμπουράκη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε στα φλέγοντα προβλήματα του νησιού, αλλά κυρίως στην τραγική κατάσταση με την ΑΝΕΚ και ζήτησε για μια ακόμη φορά να γίνουν άμεσες ενέργειες για να σωθεί η εταιρεία από το σίγουρο “λουκέτο”.

Αρχικά παρουσίασε μια σειρά προβλημάτων της Καλύμνου, που ταλαιπωρούν το νησί εδώ και χρόνια, όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός που υπολειτουργεί, η Χωματερή που συνεχίζει να λειτουργεί, το Υποθαλάσσιο Πάρκο στα Αργινώντα που ρημάζει, οι μονάδες Αφαλατώσεων που απαξιώθηκαν, τα λεωφορεία που είναι ακινητοποιημένα, το γήπεδο 5χ5 που έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, όπως και το γήπεδο του Βαθύ αλλά και το Νηπιαγωγείο που είναι εγκαταλελειμμένο.

Στη συνέχεια ο Γ. Μαστροκούκος, επικεντρώθηκε στην κατάσταση με την ΑΝΕΚ, τονίζοντας την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία του Δήμου, επαναλαμβ’άνοντας με έμφαση πως “η ΑΝΕΚ έχει πλέον βάλει λουκέτο”. Περιέγραψε τα όσα εξελίχτηκαν στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας, αναφέροντας πως “το δίδυμο”, Διακομιχάλης και Θανάτσης, αντί να ενημερώσουν για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία, “προσπάθησαν με πονηριές να ξεφύγουν από την ουσία του θέματος” και επιπλέον πρόσθεσε ότι “ανέπτυξαν ένα σενάριο συνομωσιολογίας” και έριξαν τις ευθύνες στο “κακό Υπουργείο”.

“Πακτωλός χρημάτων μπήκε στα ταμεία της ΑΝΕΚ τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν ξέρει που πήγαν αυτά τα χρήματα”, ενώ το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι η αδιαφάνεια, ενώ έχουν να δείξουν μόνο καταστροφές και για όλα αυτά “σε τίποτα εκείνοι δεν φταίνε”. Κατέληξε εκ νέου με την πρότασή του, που αφορά την διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την ΑΝΕΚ και να αναθέσει σε εξειδικευμένο επιχειρηματικό γραφείο την σύνταξη μελέτης διάσωσης της ΑΝΕΚ. / palmoskalymnou

Ακολουθεί το βίντεο με την συνέντευξη του Γιάννη Μαστροκούκου: