ΚΑΛΥΜΝΟΣ-Γ.ΡΟΥΣΣΟΣ: Να φύγουμε από τη λαίλαπα της πανδημίας χωρίς να διαταραχθούν οι ανθρώπινες σχέσεις (video)

Share

Έχει αποφασιστεί παγκοσμίως και από όλα τα συστήματα να μην συνεχιστεί άλλο η ζωή με περιορισμούς. Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν θα είναι προστατευμένος.

Το εμβόλιο είναι δώρο της επιστήμης και δώρο Θεού!!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Πρέπει να φιλτράρουμε και να βλέπουμε με μεγάλη επιφύλαξη τα όσα λέγονται από διάφορούς “ειδικούς” του διαδικτύου . Είμαι υπέρ της κατεστημένης και συμπυκνωμένης ιατρικής άποψης και το να επιβάλει μια μικρή αλλά ισχυρή μειοψηφία την άποψή της είναι εγωιστικό.

Έχουμε ανάγκη για το νησί ένα επίσημο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, στο χαρτί, το οποίο μπορεί να εκπονηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να μπορεί η Κάλυμνος να διεκδικήσει αυτό που πρέπει, λέει ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Ρούσσος σε συνέντευξη που μας παραχώρησε , εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας και θέλοντας να βάλει ένα λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για εμβολιασμό.

Ο Γιώργος Ρούσσος εξηγεί πως αισθάνεται καθήκον του, ως πρώην Δήμαρχος, να εκφράζει τις απόψεις του για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου. Για αυτό και λέει ότι , αν και δεν πιστεύει ότι θα έχουμε πάλι τα “ίδια”, πολύ πιθανόν να βιώσουμε ξανά τραγικές καταστάσεις στην Κάλυμνο και προτείνει την καλύτερη θωράκιση του Νοσοκομείου μας, με προσλήψεις και κάλυψη των όποιων ελλείψεων υπάρχουν ακόμη.

Το σύστημα υγείας πρέπει να οργανωθεί με τρόπο ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ταξικά προβλήματα, είναι μια άλλη σκέψη του πρώην Δημάρχου, ο οποίος στάθηκε και στην πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας από μέρους του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

Έχει αποφασιστεί παγκοσμίως και από όλα τα συστήματα να μην συνεχιστεί άλλο η ζωή με περιορισμούς και θα έχουμε σταδιακό άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, λέει ο κ. Ρούσσος και όποιος δεν εμβολιαστεί δεν θα είναι προστατευμένος. Διανύουμε μια περίοδο που είναι πολεμική τονίζει, και το εμβόλιο είναι δώρο της επιστήμης και δώρο Θεού!!

Απαντώντας σε ερώτημα μας, αν μπορεί στην παρούσα φάση να προσφέρει η Εκκλησία τη βοήθεια της λέει πως, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν η Εκκλησία οργανωθεί και μπει μπροστά συνειδητά, καθιστώντας κάποιον υπεύθυνο covid και αναλαμβάνοντας ευθύνες. Από κει και πέρα όπως είπε, υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Ο Θεός μας έδωσε μυαλό για να προστατευόμαστε εμείς και οι γύρω μας και να πηγαίνουμε μπροστά . Θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρούσσος εξήγησε ότι εκ των πραγμάτων και η ίδια η ζωή θα φέρει τα πράγματα έτσι, ώστε οι εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες και καυτηρίασε την τακτική ορισμένων “επιστημόνων” που παραπλανούν τον κόσμο στο διαδίκτυο, λέγοντας διάφορα επιβλαβή για τη δημόσια υγεία και αμφισβητώντας τα εμβόλια τα οποία όλοι σε μικρή ηλικία κάναμε άφοβα.

Πρέπει να φιλτράρουμε και να βλέπουμε με μεγάλη επιφύλαξη τα όσα λέγονται από διάφορούς “ειδικούς” του διαδικτύου . Είμαι υπέρ της κατεστημένης και συμπυκνωμένης ιατρικής άποψης και το να επιβάλει μια μικρή αλλά ισχυρή μειοψηφία την άποψή της είναι εγωιστικό, προσθέτει.

Ως πρόεδρος της Ένωσης “Καζώνης- Κάλυμνος 2000” ο κ. Ρούσσος λέει ότι, η πανδημία κόστισε στην άθληση και στις προπονήσεις των παιδιών, αρκετά παιδιά νόσησαν, άλλα δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν το όνειρό τους και είχε επιπτώσεις στην ψυχολογία και τις επιδόσεις τους. Παρόλες τις δυσκολίες όμως, τα παιδιά μας έκαναν πολλές φορές υπερήφανους με τις διακρίσεις τους.

Τελειώνοντας τη συζήτησή μας, ο πρώην Δήμαρχος ζήτησε, από όσους τον εκτιμούν και σέβονται την άποψή του, να ρίξουν τους τόνους και αυτοί που πιστεύουν και αυτοί που αμφισβητούν, διότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να φύγουμε από αυτή τη λαίλαπα χωρίς να διαταραχθούν οι σχέσεις μας. Ας αναρωτηθούν οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν σε αυτή τη φάση, τόνισε, αν όσα διαβάζουν είναι αλήθεια και ας σκεφθούν τον εαυτό τους.

ΒΙΝΤΕΟ